Ministarstvo odbrane: Od danas prijave za Kurs rezervnih oficira roda avijacije

05/02/2022

Od danas prijave za Kurs rezervnih oficira roda avijacije

BEOGRAD, 5. februara (Tanjug) – Mladići i devojke do 27 godina sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta prvi put do sada mogu da se prijave da postanu oficiri roda avijacije i steknu zvanje vojnog pilota, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Prvi korak do tog cilja oni mogu učiniti već danas podnošenjem prijave za Kurs slušalaca rezervnih oficira roda avijacije u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu e-uprave.

Kandidati koji zadovolje opšte uslove biće upućeni na medicinske i psihološke provere, a potom na selektivnu padobransku i letačku obuku.

Oni koji budu izabrani da pohađaju Kurs slušalaca rezervnih oficira, proći će šestomesečnu opštu vojnu obuku sa određenim elementima letačke obuke i steći mogućnost da postanu potporučnici Vojske Srbije roda avijacije.

U jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane budući potporučnici nastaviće letačku obuku do sticanja zvanja vojnog pilota.

Mesto u kokpitu Miga-29, Mi-35, H-145 i ostalih vazduhoplova Vojske Srbije očekuje one koji imaju želju da “stanu u plavi stroj” i predispozicije za jedno od najcenjenijih zanimanja u našoj zemlji, navodi se u saopštenju.

Rok za podnošenje prijava je 31. mart.

Više informacija o uslovima i načinu konkurisanja može se pronaći na linku: OVDE

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije