Lažne potvrde izdavane u DZ Kovačica: Sud odredio pritvor osumnjičenim zaposlenima

05/02/2022

Sud odredio pritvor osumnjičenim zaposlenima u DZ Kovačica

BEOGRAD, 5. februara (Tanjug) – Viši sud u Beogradu odredio je pritvor zaposlenima u Domu zdravlja Kovačica zbog sumnje da su izdavali i prodavali lažne potvrde o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, dok je pacijentima odredio meru zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima.

Prtvor je, kasno sinoć, na predlog Višeg javnog tužilaštva, određen direktoru Doma zdravlja P.V. i zaposlenima M.R. I S.S, kao i S.D. da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Oni se terete za krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja.

Za kupce lažnih potvrda, M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N, sud je odbio predlog za pritvor i odredio im meru zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima.

Oni se terete zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, jer su za 300 evra kupovali potvrde o vakcinaciji, a da vakcinu nisu primili.

Sumnja se da je P.V, koristeći svoj službeni položaj omogućio M.D., M.S., M.A., G.S. i G.N., da dobiju potvrdu o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, u čemu su mu pomogli M.R. i S.S, koji su pronalazili zainteresovana lica za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije