Akcija saobraćajne policije: Pojačana kontrola teretnih vozila i autobusa

20/07/2021

Pojačana kontrola teretnih vozila i autobusa

Beograd/Srbija ¸ 20. Jul 2021
Saobraćajna policija će od danas, 19. jula do subote, 25. jula pojačano kontrolisati saobraćaj, a kontrola je usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa.

Ova akcija sprovešće se u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Saobraćajna policija će pojačano kontrolisati teretna vozila, kao i autobuse kojima se prevoze putnici u unutrašnjem i međunarodnom prevozu.

Tokom sprovođenja akcije, vršiće se kontrola posedovanja propisane dokumentacije za vozila i vozače, tehničke ispravnosti vozila, psihofizičkog stanja vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza”, navodi MUP.

MUP poziva građane da, ukoliko posumnjaju u tehničku ispravnost autobusa kojim se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije, na broj telefona 064/892-2121.

Nakon prijave, patrola saobraćajne policije izaći će na teren i izvršiti kontrolu autobusa i vozača, saopšteno je iz MUP.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije