Infrastrukturni radovi u Sakulama: Nova behaton staza i nasipanje odbojkaškog terena

14/07/2021

Nova behaton staza i nasipanje odbojkaškog terena

SAKULE, 14. jul 2021 – U sakulskom parku završeni su radovi na izgradnji još jedne behaton staze, tako da je ovaj prostor dobio i na funkcionalnosti i na estetici.

Projekat izgradnje behaton staza na teritoriji Opštine Opovo finansira se sredstvima iz opštinskog budžeta, a završetak radova i novu behaton stazu koja se prostire od zdravstvene ambulante do pravoslavne crkve, obišao je predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i predstavnici Saveta mesne zajednice Sakule, predsednik Milorad Ješin i Vesna Stanojev.

„Uređenje parkovskih površina ima višestruki značaj za našu sredinu, jer pored uređenog prostora za odmor i rekreaciju naših sugrađana, ima i pozitivnu turističku konotaciju. Dobrim planiranjem i realizacijom mini projekata uspeli smo da parkove u sva četiri opštinska mesta značajno infrastrukturno uredimo i unapredimo“, poručio je Markov.

Pored behaton staze Markov je sa svojim saradnicima obišao i odbojkaški teren između mini piča i crkve, gde se trenutno nasipa i ravna pesak.

„Sport, rekreacija i druženje su bitan segment u životu mladih, zbog čega posebno vodimo računa o sportskoj infrastrukturi, tako da smo u Sakulama realizovali projekte terena za mali fudbal, mini pič terena, kao i ovog terena za odbojku na pesku“, rekla je zamenica predsednika opštine Simin Damjanov. 

pročitajte još i

najnovije

najčitanije