Fotografska sekcija ULUPUDS-a: Otvorena izložba „Najbolje od nas“ (video)

07/07/2021

Otvorena izložba „Najbolje od nas“

OPOVO, 6. jul 2021 – Od 6. do 30. jula u galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba eminentnih autora fotografske sekcije Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije.

Postavka pod nazivom „Najbolje od nas“ uključuje preko 50 autora od kojih se svaki predstavio sa po dve fotografije.

Katarina Nikolić Ralić i Mario Leone Bralić

Među izlagačima nalaze i neka od najznačajnijih aktuelnih imena srpske fotografije kao što su Dragoljub Zamurović, Imre Sabo ili Goranka Matić, ali i fotografi srednje i mlađe generacije među kojima se na ovoj izložbi svakako izdvajaju izuzetni aktovi Saše Preradovića, inače saradnika Nacionalne geografije i ništa manje kvalitetnog wildlife fotografa.

Direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić je na otvaranju izložbe još jednom uputila poziv svim fotografima naše opštine, bilo da su profesionalci ili se fotografijom bave amaterski, da učestvuju na konkursu „Eko kadar Opovo“ i pošalju svoje radove.

PROČITAJTE JOŠ:Autor postavke, predsednik fotografske sekcije ULUPUDS-a i sam jedan od izlagača Mario Leone Bralić opovačkoj publici je od ranije poznat po samostalnoj izložbi i seriji predavanja o svojim putovanjima po Africi i Amazoniji.

Izložba “Najbolje od nas”

„Ovo je godišnja izložba fotografske sekcije ULUPUDS-a, 52 autora su prijavljena, a po dve fotografije smo izabrali zbog izložbenog prostora. To je inače tradicionalna izložba profesionalnih fotografa preko ULUPUDS-a, a ja pošto sam predsednik ove godine otvaram izložbe. Ove godine je bila open tema, ali bez fotografija na temu pandemije. Mi kao profesionalci radimo u timovima, sa dizajnerima, za marketing, za novine, a ovo je nešto što mi radimo za svoju dušu, a da ne bi bili depresivni poručio sam kolegama da ne rade „koronu“, da rade nešto veselije, tako da u postavci su fotografije od aktova, portreta, pejsaža…“, izjavio je Bralić.

U svakom slučaju, ovo je izložba koju ne smete propustiti. Galerija je otvorena svakog radnog dana do 15:30 časova, pa ako vas put nanese blizu galerije, pogledajte i uživajte.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: U ponedeljak novi sastanak čitalačkog kluba

ONB Opovo: U ponedeljak novi sastanak čitalačkog kluba

U ponedeljak novi sastanak čitalačkog kluba OPOVO, 25. septembar 2023 - U ponedeljak, 25. septembra, u opovačkoj biblioteci (19:00h) održaće se još jedno okupljanje čitalačkog kluba. Opštinska narodna biblioteka Opovo poziva sve zainteresovane da da dođu i podele...

ONB Opovo: Književni susret sa Vesnom Kapor

ONB Opovo: Književni susret sa Vesnom Kapor

OPOVO, 20. septembar 2023 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke u Opovu održan je izuzetno uspešan i dobro posećen književni susret i promocija knjiga Vesne Kapor, na kojem je moderator bila Sanja Savić Milosavljević. Vesna (Samardžić) Kapor rođena je u...

najnovije

najčitanije