Privredna komora Vojvodine: Aktuelni javni podsticaji u poljoprivredi, industriji i sektoru usluga

Privredna komora Vojvodine: Aktuelni javni podsticaji u poljoprivredi, industriji i sektoru usluga

Aktuelni javni podsticaji u poljoprivredi, industriji i sektoru usluga
OPOVO, 11. april 2023 – Privredna komora Vojvodine je objavila ažuriran Pregled aktuelnih javnih podsticaja namenjenih privredi AP Vojvodine, zaključno sa 10. aprilom 2023. godine. U pregledu se nalazi 34 javnih podsticaja u poljoprivredi, 28 u industriji i 29 u sektoru usluga.
Prilog možete pogledati: OVDE

 

 

Online trgovina: Besplatne edukacije o onlajn trgovini u Pančevu

Online trgovina: Besplatne edukacije o onlajn trgovini u Pančevu

Besplatne edukacije o onlajn trgovini u Pančevu

BEOGRAD, 11. aprila (Tanjug) – Prvi aprilski Ananas karavan “Kliknite sa kupcima” održaće se sutra u Pančevu, a u okviru karavana biće održane besplatne edukacije na temu onlajn trgovine. U okviru karavana svi zainteresovani imaće priliku da saznaju više o značaju onlajn prodavnica za poslovanje, šta je to što kupce motiviše da kupuju onlajn, a šta odbija. Takođe, u okviru edukacija biće predstavljeni mts paketi i pogodnosti isključivo namenjeni biznis korisnicima. Kompanija Ananas je u saradnji sa E-commerce Asocijacijom Srbije i MTS-om, a uz podršku Privredne komore Srbije, pokrenula projekat pod nazivom “Kliknite sa kupcima”, a taj projekat ima za cilj da pomogne domaćoj privredi i budućim poslovnim partnerima, pružajući im podršku i savete u vezi sa onlajn prodajom. Edukacije u okviru karavana “Kliknite sa kupcima” su potpuno besplatne i namenjene su svima koji žele da se informišu o svetu E-commerca, bilo da žele da pokrenu svoju onlajn trgovinu, da unaprede postojeću ili da prošire svoja znanje o tome kako funkcioniše onlajn prodaja. Kako se navodi u saopštenju, polaznici će dobiti vredne savete i znanja koja će im omogućiti da se prilagode brzim i promenjivim trendovima na tržištu i da iskoriste sve mogućnosti koje onlajn prodaja pruža. Predviđeno je da karavan obiđe sve gradove širom Srbije, kako bi predstavio sve benefite onlajn trgovine i E-commerca. Zainteresovani za pančevački Ananas karavan svoje prisustvo mogu da potvrde klikom na “Kliknite sa kupcima”, a ostali registracijom putem ovog linka povećavaju šanse da možda njihov grad bude sledeći domaćin Ananas karavana.

ONB Opovo: Večeras promocija knjige „Krvavi april u Pančevu“

ONB Opovo: Večeras promocija knjige „Krvavi april u Pančevu“

ONB Opovo: Večeras promocija knjige „Krvavi april u Pančevu“

OPOVO, 11. april 2023 – Večaras, 11. aprila, u Galeriji „Jovan Popović“ (19:00h) biće priređena promocija knjige „Krvavi april u Pančevu“, na kojoj će govoriti autor knjige i naš sugrađanin iz Sakula Jozef Frank, dr Zoran Janjetović, naučni savetnik, Institut za noviju istoriju Srbije i Bojana Cvetanović, Istorijski arhiv Pančevo.

U ovoj istorijskoj studiji analizirana je pozadina streljanja i vešanja trideset šestoro civila u aprilu 1941. godine.

Aprila 1941. nemački Vermaht i Vafen-SS uz pomoć lokalnih Nemaca obesili su i streljali u Pančevu 36 nevinih civila. Dugo vremena ovaj zločin nije bio poznat u međunarodnoj javnosti, a široj javnosti u Nemačkoj je predstavljen tek takozvanom izložbom Vermahta 1995. godine.

Jozef Frank, u delimičnoj saradnji sa Istorijskim arhivom u Pančevu, istražio je pozadinu ovog zločina, analizirajući i ocenjujući suštinska dokumenta u nemačkim i srpskim arhivima, kao i materijale u drugim institutima. Rezultat je bio objavljivanje knjige na nemačkom jeziku povodom osamdesete godišnjice zločina 2021.

Istorijski arhiv Pančevo je prošle godine preveo tekst i izdao srpsko izdanje u februaru 2023.

Republički Hidrometeorološki Zavod: Smena sunca i oblaka

Republički Hidrometeorološki Zavod: Smena sunca i oblaka

Smena sunca i oblaka
Srbija,11.april, 2023.
Očekuje se promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala ponegde sa kratkotrajnom kišom, a na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 13 °C do 18 °C.
U sredu i četvrtak umereno oblačno, toplo i uglavnom suvo sa sunčanim intervalima. Vetar u sredu pre podne na istoku i u planinskim predelima  umeren i jak severozapadni, a od srede posle podne umeren, u košavskom području i na planinama i jak, južni i jugoistočni. U četvrtak posle podne na severu i zapadu, uveče i u ostalim krajevima jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom. U petak oblačno, hladnije mestimično sa kišom, na planinama sa snegom uz ponovno pojačanje severozapadnog vetra. Zatim do kraja perioda umereno do potpuno oblačno, u subotu suvo, a od nedelje ponovo sa kišom, na planinama sa snegom.