Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: Raspisan kokurs za subvencije u stočarstvu

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: Raspisan kokurs za subvencije u stočarstvu

Raspisan kokurs za subvencije u stočarstvu

Beograd, 18. april 2023
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je danas javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla za 2023. godinu, objavilo je Ministarstvo i navelo da se zahtevi podnose do 18. maja preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji. Konkursom su, kako se navodi, opredeljena sredstva za kvalitetne priplodne mlečne krave, priplodne tovne krave i bikove, ovce i ovnove, koze i jarčeve, zatim krmače i nerastove, određene vrste kokošaka i ćurki, te priplodne matice riba šarana i pastrmke.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

MUP deo akcije ROADPOL-a: Merenja prekoračenja brzine do 23. aprila

MUP deo akcije ROADPOL-a: Merenja prekoračenja brzine do 23. aprila

Merenja prekoračenja brzine do 23. aprila

BEOGRAD, 17. april 2023 (Tanjug) – Međunarodna akcija usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine sprovodi se od danas do 23. aprila u 30 evropskih zemalja koje su članice Evropske mreže saobraćajnih policija (ROADPOL), a u akciju je uključen i MUP Srbije.

Saobraćajna policija Ministarstva unutrašnjih poslova će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Iz MUP-a u saopštenju napominju da će u cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina biti merena i u zonama pešačkih prelaza.

U okviru ove akcije, u petak, 21. aprila, širom Evrope realizovaće se ”Speed Marathon”, kada će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa.

JP Mladost: Sefkerin trenutno bez vode

JP Mladost: Sefkerin trenutno bez vode

Sefkerin trenutno bez vode
Sefkerin, 18. April 2023
Obaveštavaju se građani Sefkerina da su trenutno bez vode zbog havarije na vodovodnoj uličnoj mreži. Ekipa JP “Mladost” Opovo je na terenu i radi na  otklanjaju kvara. Očekuje se da će havarija biti sanirana u narednih sat vremena.