Lokalna samouprava: Radni sastanak sa opovačkim poljoprivrednicima

Lokalna samouprava: Radni sastanak sa opovačkim poljoprivrednicima

Lokalna samouprava: Radni sastanak sa opovačkim poljoprivrednicima

OPOVO, 4. april 2023 – Na radnom sastanku predstavnika lokalne samouprave i opovačkih poljoprivrednika tema je bila ravnanje atarskih puteva.

Prethodnih par godina u opovačkom ataru nisu organizovane ove akcije jer su poljski putevi bili u dobrom stanju, međutim, u međuvremenu je došlo do devastiranja na određenim atarskim lokacijama zbog čega se ponovo ukazala potreba za ravnanjem i sanacijom.

Na sastanku je dogovoreno da se akcija održi za dve nedelje, odnosno kad se steknu povoljni vremenski uslovi.

 

 

In memoriam: Milivoje Stegić

In memoriam: Milivoje Stegić

Milivoje Stegić

OPOVO, 4. april 2023 – U 86. godini preminuo je Milivoje Stegić, čovek koji je obeležio privredna, društvena i politička zbivanja naše opštine u proteklih pet decenija.

Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, među kojima se izdvajaju Zlatna plaketa Opštine Opovo (1980), Diploma zaslužnog sportskog radnika (1981), Značka narodne odbrane (1985), Zlatna značka za doprinos u radu Pokrajinskog odbora sindikata saobraćaja, Zahvalnica Saveza penzionera Vojvodine, više priznanja Crvenog krsta, itd.

Radnu karijeru je započeo u Zlatici, a zatim bio direktor Trgovine „2. oktobar“, sekretar Izvršnog veća Opštine Opovo, načelnik za privredu i finansije Opštine Opovo, direktor OUR „Utva Opovo“, vd direktor „Utva vozila“ u Pančevu.

Penzionisan je 1996. godine, ali je nastavio sa društvenim i političkim radom.

Svojim zalaganjem i radom doprineo je osnivanju nekoliko sportskih klubova, a u privrednoj oblasti izgradnji više proizvodnih objekata.

U poslednje dve decenije aktivno je učestvovao u političkom životu naše opštine. Obavljao je funkciju predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije, a u više mandata bio odbornik Skupštine opštine Opovo i većnik Opštinskog veća Opštine Opovo.

Milivoje Stegić je sahranjen na velikom groblju u Opovu.

Intervju sa Milivojem Stegićem koji je objavljen na portalu Glas Opova 2020. godine možete pročitati https://www.glasopova.rs/?p=38355

Vremenske prilike: Sneg u aprilu (video)

Vremenske prilike: Sneg u aprilu (video)

Sneg u aprilu

 

OPOVO, 4. april 2023 – Početak aprila nas je iznenadio obilnim snežnim padavinama u celoj zemlji. Vlažan i težak sneg koji od noćas pada izazvao je otežan saobraćaj. Bilo je sporadičnih izletanja vozila sa kolovoza ali bez većih posledica. Autobusi su jutros išli po redu vožnje tako da nije bilo kašnjenja. Opovački komunalci su na terenu i tretiraju puteve prvog priroteta. Prema vremenskim prognozama tokom dana očekuju se periodi snega i kiše.

Osim obaveze da se u periodu od 1. novembra do 1. aprila koriste zimske gume i to isključivo ukoliko su putevi „prekriveni snegom, ledom i poledicom“. Isti princip se prenosi i na snežno jutro u aprilu, odnosno u vreme kada više niste zakonski obavezani da imate na točkovima zimske pneumatike. Ali šta povodom ovoga kaže Zakon, hoće li nam policija pisati kaznu ako nas tokom snežnog aprilskog jutra uhvate kako vozimo sa letnjim gumama.
Formalno-pravno gledano, vozač ne sme biti kažnjen zbog letnjih guma, ako ga zaustavi saobraćajna policija. Zimski pneumatici posle 1. aprila nisu obavezni, te ovo nije prekršaj. Zakonski gledano, bićete sigurni od eventualnih kazni i prekršaja.

Brantner: U subotu prikupljanje pet ambalaže, neradni dani tokom praznika

Brantner: U subotu prikupljanje pet ambalaže, neradni dani tokom praznika

U subotu prikupljanje pet ambalaže, neradni dani tokom praznika
OPOVO, 4. april 2023; U subotu, 8. aprila, sprovodi se redovno prikupljanje pet ambalaže – limenke, tetrapak, papir i karton, u sva četiri naseljena mesta Opštine Opovo. Pripremite džakove sa pet ambalažom koje će terenske ekipe Brantnera pokupiti ispred vaših kuća. Tokom uskršnjih praznika neradni dani će biti 14. (petak) i 17. (ponedeljak) april.