Vodovod: Rekonstrukcija vodovodne mreže u Šumskoj ulici (video)

Vodovod: Rekonstrukcija vodovodne mreže u Šumskoj ulici (video)

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Šumskoj ulici

OPOVO, 28. april 2023 – U okviru projekta Rekonstrukcije vodovodne mreže na teritoriji Opštine Opovo, u toku su radovi u Šumskoj ulici u Opovu. Ovim projektom zamenjuju se stare azbestne, novim polietilenskim cevima. Radove su obišli zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i direktor JP „Mladost“ Opovo Slavko Mančev. Simin Damjanov je istakla značaj nove vodovodne mreže za građane naše opštine.

Rekonstrukcija vodovoda, Šumska ulica u Opovu: Foto/Glas Opova

„Danas smo obišli radove u Šumskoj ulici na kompletnoj rekonstrukciji vodovodne mreže gde radimo zamenu starih azbestnih cevi sa novim polietilenskim. Ovaj projekat je od izuzetne važnosti jer zamenom starih cevi omogućavamo našim građanima piju i koriste kvalitetniju vodu“, izjavila je Simin Damjanov.
Radove izvodi firma Finet inženjering, radi se 2.5 kilometara vodovodne mreže, a vrednost projekta je 17,1 milion dinara.

 

Poljoprivreda: Sastanak sa poljoprivrednicima iz Barande

Poljoprivreda: Sastanak sa poljoprivrednicima iz Barande

Sastanak sa poljoprivrednicima iz Barande

OPOVO, 28. april 2023 – U okviru prolećnih akcija ravnanja atarskih lenija (puteva) predsednik opštine Miloš Markov, pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević i predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin, održali su radni sastanak sa poljoprivrednicima iz Barande.

Dogovoreno je da se akcija održi nakon prvomajskih praznika, a lokalna samouprava će kao i prethodnih godina finansirati gorivo za učesnike akcije.

Saobraćajna policija PU Pančevo: Od 28. aprila do 2. maja pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Saobraćajna policija PU Pančevo: Od 28. aprila do 2. maja pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Saobraćajna policija PU Pančevo: Od 28. aprila do 2. maja pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Pančevo, 28. april 2023; Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Pančevu, u periodu od 28. aprila do 2. maja, sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom predstojećih prvomajskih praznika, kada se na svim važnijim putnim pravcima očekuje pojačan intenzitet saobraćaja. Pojačana kontrola će biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.
Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, saobraćajna policija usmeriće aktivnosti i na otkrivanje prekršaja koje čine vozači ovih vozila.
Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine iz vozila.
Napominjemo da će u cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina biti merena i u zonama pešačkih prelaza.
Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da praznike proslave odgovorno i da poštovanjem saobraćajnih propisa daju direktan doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima

Skupština opštine Opovo: Održana 26. sednica lokalnog parlamenta

Skupština opštine Opovo: Održana 26. sednica lokalnog parlamenta

 Održana 26. sednica lokalnog parlamenta

OPOVO, 28. april 2023 – Na 26. sednici Skupštine opštine Opovo razmatrano je i usvojeno devet tačaka dnevnog reda.

Odlukom o prenosu prava korišćenja nepokretnosti upisanoj u Listu nepokretnosti br.1259 k.o. Opovo na parceli br. 5020 k.o. Opovo Predškolskoj ustanovi „Bambi“ premosi se pravo korišćenja ustanovi PU „Bambi“ na nepokretnosti u javnoj svojini Opštine Opovo, i to na zgradi poslovnih usluga, Bratstva jedinstva 7A (zgrada KEBS), ukupne površine 105m².  Pravo korišćenja na nepokretnosti prenosi se bez naknade, radi obavljanja delatnosti u skladu sa aktom o osnivanju ustanove.

Odlukom o vršenje eksterne revizije završnog računa budžeta Opštine Opovo za 2022. godinu, na osnovu saglasnosti Državne revizorske institucije, angažovaće se lice koje ispunjava uswlove za obavljanje poslova revizije finansijskih izveštaja, propisane zakonom kojim se uređuje računovodstvo i revizija.

26. sednica lokalnog parlamenta: Foto/Glas Opova

Rešenjem o izmeni Rešenja o imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Zoran Petrović“ Sakule, razrešava se na lični zahtev dužnosti člana školskog odbora Ivana Divljački, a imenuje za novog člana Spomenka Vujčin.

Rešenjem o izmeni Rešenja o izboru Saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine, prestaje mandat članu Saveta Gustom Ivanovu, usled smrti imenovanog, a u Savet se bira istoimeni Gusti Ivanov, takođe iz Sefkerina.

Odbornici su pozitivno glasali na zaključke o usvajanju izveštaja o radu za 2022. godinu Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Opovo, Opštinske uprave Opštine Opovo i Opštinske narodne biblioteke Opovo, a na kraju dali saglasnost na upotrebu imena Opštine Opovo u nazivu udruženja – Udruženje preduzetnika Opštine Opovo.