Vremenske prilike: Sneg u aprilu (video)

04/04/2023

Sneg u aprilu

 

OPOVO, 4. april 2023 – Početak aprila nas je iznenadio obilnim snežnim padavinama u celoj zemlji. Vlažan i težak sneg koji od noćas pada izazvao je otežan saobraćaj. Bilo je sporadičnih izletanja vozila sa kolovoza ali bez većih posledica. Autobusi su jutros išli po redu vožnje tako da nije bilo kašnjenja. Opovački komunalci su na terenu i tretiraju puteve prvog priroteta. Prema vremenskim prognozama tokom dana očekuju se periodi snega i kiše.

Osim obaveze da se u periodu od 1. novembra do 1. aprila koriste zimske gume i to isključivo ukoliko su putevi „prekriveni snegom, ledom i poledicom“. Isti princip se prenosi i na snežno jutro u aprilu, odnosno u vreme kada više niste zakonski obavezani da imate na točkovima zimske pneumatike. Ali šta povodom ovoga kaže Zakon, hoće li nam policija pisati kaznu ako nas tokom snežnog aprilskog jutra uhvate kako vozimo sa letnjim gumama.
Formalno-pravno gledano, vozač ne sme biti kažnjen zbog letnjih guma, ako ga zaustavi saobraćajna policija. Zimski pneumatici posle 1. aprila nisu obavezni, te ovo nije prekršaj. Zakonski gledano, bićete sigurni od eventualnih kazni i prekršaja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije