Dečje odmaralište Crvenog krsta: Markov, Avramović i Miškov posetili osnovce u Baošićima (video)

Dečje odmaralište Crvenog krsta: Markov, Avramović i Miškov posetili osnovce u Baošićima (video)

BAOŠIĆI, 30. jul 2022 – Osnovce iz Opova koji letuju u dečjem odmaralištu Crvenog krsta u Baošićima posetili su predsednik opštine Miloš Markov, sekretarka Crvenog krsta Opovo Dragana Avramović i direktor Osnovne škole „Dositej Obradović“ Slaviša Miškov.

Oni su razgovarali sa decom i njihovom nastavnicom Miroslavom Čatlajić, kako provode dane na moru i kakvi su im utisci.

Markov častio klince sladoledom; Foro/Glas Opova

Miroslava Čatlajić ističe dobru organizaciju i raznovrsne edukativne i zabavne sadržaje koji se organizuju za decu svakog dana, ali naravno ono što najviše vole jeste odlazak na plažu i kupanje.

„Deca su zadovoljna, imaju bogat i sadržajan program. Uče o prvoj pomoći, kako da nekome pomognu u nevolji, plaža je divna i redovno provode vreme na svežem vazduhu. Igraju se, lepo ručaju, svi su zdravi i poslušni. Uveče uživaju na žurci i zadovoljni smo što smo došli ovde“, rekla je Miroslava Čatlajić.

Predsednik opštine je istakao kvalitet ovog programa Crvenog krsta i izrazio zadovoljstvo što naši osnovci imaju priliku da uče i letuju sa decom iz cele Srbije.

Miđi, najpopularniji sladoledžija u Baošićima; Foto/Glas Opova

„Pozdrav svim našim sugrađanima, evo nas u Boki kotorskoj, u Baošićima. Bili smo da obiđemo decu koja su poslata na ekskurziju preko Crvenog krsta, da vidimo kako su smešteni, da li ima programa za njih, kakom su smešteni, da li se druže. Veoma smo zadovoljni onim što smo videli, imali smo priliku da ih pozdravimo i odvedemo na jedan sladoled, a pored toga da razgovaramo sa rukovodiocem odmarališta Crvenog krsta, da vidimo da su naše deca na najbolji mogući način smeštena, ali i da razgovaramo o nekim programima koji mogu da budu nama interesantni, recimo za narednu godinu gde postoji mogućnost da pošaljemo decu sa teritorije cele opštine u saradnji sa Crvenim krstom. Ovde mogu da provedu kvalitetno vreme, imaju letovanje ali i da steknu nova prijateljstva, a ono što smo videli jeste da su zaista dobro zbrinuti, da se druže, stiču prijatelje iz drugih opština i gradova, tako da je ovo jedna preporuka za ovaj program i moje lično zadovoljstvo što sam imao priliku da učestvujem u ovakvom projektu“, izjavio je Markov.

Uživanje u sladoledu; Foto/Glas Opova

Nakon večere Markov je decu poveo na sladoled, a oni su izabrali najpopularniju poslastičarnicu u Baošićima gde popularni sladoledžija Miđi služi sladoled uz poseban performans i zabavlja kupce. Na kraju, samo za našeg snimatelja i okupljenu decu, Miđi je bacao kuglu sladoleda na desetak metara udaljenosti, a njegov asistent je hvatao ustima u letu, na opšte oduševljenje prisutnih.

Fudbal: Pripremne utakmice tokom vikenda

Fudbal: Pripremne utakmice tokom vikenda

Pripremne utakmice tokom vikenda

OPOVO, 30. jul 2022 – U nedelju, 31. jula igraju se tri pripremne utakmice opštinksih fudbalskih klubova. Radnički je domaćin ekipi Bravo iz Beograda (18:30h), Omladinac dočekuje Banat iz Čente (18:30h), dok je Tempo domaćin u meču sa Potisjem iz Knićanina (18:00h)

Sefkerin: Program seoske zavetine Mandaline

Sefkerin: Program seoske zavetine Mandaline

Program seoske zavetine Mandaline

SEFKERIN, 30. jul 2022 – U sredu i četvrtak, 3 / 4. avgusta održaće se proslava sefkerinske zavetine Marije Magdalene – Mandaline.

Za doček slave, 3. avgusta, za najmlađe je od 14:00 časova na programu nastup klovna Dukija i Spajdermena koji će se održati u školskom dvorištu. U 19:00 časova je zakazano orvaranje izložbe fotografija iz života Uroša Predića iz kolekcije Gorana Nikolića – Neuzinskog, dok će uveče posetioce u lokalnim ugostiteljskim objektima zabavljati pevači i dj-ejevi.

Za dan slave, 4. avgusta,  u 9:30 časova u crkvi Svetog arhangela Gavrila održaće se liturgija, u 12:00 časova uručenje poklon – knjiga za ovogodišnje maturante sa odličnim uspehom, od 17:00 časova sledi fudbalska utakmica između domaćeg Tempa i Borca iz Trnjaka, a uveče, nastupi pevača.

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Četiri nova projekta iz oblasti kulture

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Četiri nova projekta iz oblasti kulture

Četiri nova projekta iz oblasti kulture

OPOVO, 30. jul 2022 – Opštinska narodna biblioteka redovno učestvuje na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, tako da je nedavno direktorka Katarina Nikolić Ralić potpisala ugovore za realizaciju sledećeih projekata:

Likovna kolonija Opovo 2022, datum realizacije 7-21. Avgusta.

Jedanaest autora iz deset zemalja učestvovaće u  rezidencijalnom programu koje Galerija Jovan Popović organizuje i sprovodi u saradnji sa umetnikom Igorom Šilerom. Ovaj projekat  podrazumeva boravak u Opovu, upoznavanje sa našom lokalnom zajednicom i običajima i realizaciju kolektivne izložbe. Tema ovogodišnjem programa je Roda. Radovi koje nastanu na ovoj koloniji obogatiće fundus galerije, a umetnicima pružiti prostor za rad i razvoj ideja u cilju jačanja kulturne i turističke ponude našeg mesta.

Likovne radionice za decu.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu je prepoznao vrednost programa koje biblioteka (Kreativni klub Opovo) organizuje od marta ove godine, a koje su privukle veliku pažnju javnosti. Zahvaljujući novčanoj podršci, radionice će nastaviti da se sprovode do kraja godine, sa posebnim akcentom na program Dečje nedelje. Tokom prve nedelje oktobra, deca sa cele teritorije opštine Opovo (radionice će se realizovati u svim mestima) imaće priliku da učestvuju u radionicama i razvijaju svoje kreativne veštine.

Nabavka knjiga.

Kao i svake godine, Opštinska narodna biblioteka Opovo učestvuje i dobija sredstva za nabavku publikacija. Ove godine akcenat će biti na nabavci stručne literature za sve ogranke.

Koncert klasične muzike.

Već petu godinu zaredom, Pokrajinski sekretarijat za kulturu sufinansira koncerte klasične muzuke koji se, tradicionalno, održavaju krajem septembra. Ove godine publika će moći da uživa u muzici iz Diznijevih filmova u izvođenju Dušana Svilara, Anđele Kasijani, Nevene Živković i Tijane Vaščić.

Pokrajinski sekretarijat je ove godine sufinansirao projekte u ukupnoj vrednosti od 815.000 dinara.

„Radujemo se svim događajima i zahvaljujemo na podršci“, poručila je Katarina Nikolić Ralić

Sefkerin: Uređenje pristupnog puta do plaže Šumice

Sefkerin: Uređenje pristupnog puta do plaže Šumice

Uređenje pristupnog puta do plaže Šumice

SEFKERIN, 29. jul 2022 – Nakon zajedničke akcije Udruženja „Društveno razvojni centar i Mesne zajednice Sefkerin na uređenju sefkerinske plaže „Šumice“, lokalna samouprava je sprovela radove na uređenju pristupnog puta do plaže „Šumice“.

Put je očišćen i nasut peskom i sitnom rizlom, tako da građani Sefkerina i svi ljubitelji Tamiša sada mogu bez problema doći automobilima do same plaže.

„Trudićemo se da i naredne godine obezbedimo što kvalitetnije uslove na sefkerinskoj plaži, kako bi se građani kupali i uživali tokom letnje sezone. Veliku zahvalnost za realizaciju ovih radova dugujemo lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine na razumevanju i podršci“, poručili su u Mesnoj zajednici Sefkerin.