Dragan Ivanović muzičar: Dva puta u Opovu sa dva velika benda (video)

Dragan Ivanović muzičar: Dva puta u Opovu sa dva velika benda (video)

Dva puta u Opovu sa dva velika benda

OPOVO, 16. jul 2022 – Grupa Van Gogh priredila je u maju nezaboravan rok spektakl u Opovu. Jedan od aktera ovog koncerta je basista benda Dragan Ivanović, cenjeni muzičar koji je tokom svoje karijere pored Van Gogh-a nastupao i sarađivao sa brojnim poznatim muzičarima i grupama među kojima su Zdravko Čolić, Vasil Hadžimanov Bend, Vlado Georgijev, Kiki – Piloti, Emina Jahović i Darkwood Dub, međutim nama Opovčanima je verovatno najviše ostao u sećanju po dugogodišnjem sviranju u grupi Đorđa Balaševića sa kojim je 2005. godine nastupio u Opovu.

U pitanju je koncert koji je održan povodom Dana opštine, a istovremeno je bio i početak Đoletove turneje koja je simbolično nazvana po stihu „Od Opova do Bođana“ iz uvodne pesme sa albuma „Rani mraz“.

Iskoristili smo priliku i Draganu Ivanoviću uručili primerak Opovačkih novina u kojima je bila objavljena reportaža sa tog koncerta i zajednički evocirali uspomene.

„Tih smo dana imali turneju po Vojvodini i ona je završena onim velikim koncertom u SNP-u u Novom Sadu i to je zabeleženo na dvd-u, a ima i na youtubu. Imali smo dosta koncerata i znam da su svi bili fantastični. Baš mi je drago da se prisetim tih dana i velika mi je čast da sa Van Gogom ponovo dolazim u Opovo i moram reći da mi se sviđa vaš kraj, pa možda i postanem vaš sugrađanin“, rekao je Ivanović.

I eto Opovo sve više privlači ljude iz Beograda, pa zašto da ne, možda i Dragan Ivanović u budućnosti bude zaista naš sugrađanin.

Fudbal: Braća Šušnjar od ove sezone u Perlezu

Fudbal: Braća Šušnjar od ove sezone u Perlezu

Braća Šušnjar od ove sezone u Perlezu

BARANDA, 16. jul 2022 – Milan i Aleksandar Šušnjar novi su članovi Vojvodine 1928 iz Perleza.

Nakon istupanja sakulskog Borca iz Srpske lige, braća Šušnjar su prihvatili poziv kluba iz Perleza koji se takmiči u Vojvođanskoj ligi Istok.

Oni su pre nekoliko sezona već nastupali za Perležane i mada su imali više ponuda srpskoligaša, zbog relativne blizine Perleza i Barande, izabrali su Vojvodinu 1928.

Trener Mirko Stokić je izrazio veliko zadovoljstvo sa ova dva pojačanja i kaže da je ekipa mnogo dobila i vrlo će brzo biti spremna da parira svim rivalima.

Saobraćajna policija Beograd: Pojačana kontrola saobraćajne policije u Beogradu

Saobraćajna policija Beograd: Pojačana kontrola saobraćajne policije u Beogradu

Pojačana kontrola saobraćajne policije u Beogradu

BEOGRAD, 16. jula (Tanjug) – Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu su prethodne noći, od 19 do 4 časa, pojačano kontrolisali saobraćaj u prestonici, a ukupno je kontrolisano 235 vozila i vozača.

Otkriveno je 90 vozača koji su upravljali pod dejstvom alkohola, jedan je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, dok je kod dva vozača utvrđeno da nemaju položeni vozački ispit.

Otkriveno je i 12 neregistrovanih vozila, pet nepropisno postavljenih registarskih tablica, kao i jedno lice po potrazi.