Republički hidrometeorolški zavod: U pet gradova 40, u Beogradu 38 stepeni

Republički hidrometeorolški zavod: U pet gradova 40, u Beogradu 38 stepeni

U pet gradova 40, u Beogradu 38 stepeni

Srbija, 23. jul 2022
Kako saznajemo iz izveštaja koji je dao Republički hidrometeorolški zavod Srbije u većini mesta u Srbiji u 15.00 časova dostignute su maksimalne prognozirane temperature, živa u termometru je u pet gradova prikazala 40 stepeni, a u Beogradu je ta vrednost stala na 38. podeoku.

Temperatura od 40 stepeni izmerena je u Velikom Gradištu, Negotinu, Chupriji, Nišu i Zaječaru, dok je neosetno niža temperatura od 39 stepeni u 15.00 časova zabeležena u još pet gradova – Kikindi, Novom Sadu, Smederevskoj Palanci, Kruševcu, Kuršumliji.

Na Paliću je izmereno 38 stepeni, koliko i u Somboru, Zrenjaninu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu i Kraljevu.

U Požegi i Vranju je izmereno 37 stepeni, Dimitrovgradu 36, a nešto svežije je na Crnom Vrhu i u Sjenici gde je izmereno 33 stepeni, kao i na Zlatiboru gde je živa u termometru pokazala 31 stepen.

Jedino mesto u Srbiji gde je danas temperatura ispod 30 stepeni je Kopaonik gde je u 15.00 časova zabeležena maksimalna prognozirana temperatura za danas – 26 stepeni.

Prva žrtva toplotnog udara: Starija žena preminula

Prva žrtva toplotnog udara: Starija žena preminula

Beograd, 23. jul 2022
Izvor; Srna
Starija žena preminula je u Beogradu usled toplotnog udara, potvrđeno je u beogradskoj službi Hitne pomoći.
Iz Hitne pomoći su pozvali starije od 65 godina ili koji boluju od hroničnih bolesti budu oprezni, dodavši da ni mala deca ne smeju na ulicu u najtoplijem delu dana, prenosi Srna.
Građanima je upućen apel da se ponašaju odgovorno i izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, a za vikend prognoziraju temperaturu i veću od 40 stepeni Celzijuzevih.

Mladi u akciji: Čišćenje košarkaškog terena

Mladi u akciji: Čišćenje košarkaškog terena

Mladi u akciji: Čišćenje košarkaškog terena

OPOVO, 23. jul 2022 – Mladi košarkaši i košarkašice organizovali su radnu akciju i očistili košarkaški teren u centru Opova.

Na ideju su došli kada je dan ranije jedan roditelj sa detetom počeo da čisti teren, tako da je narednog dana desetak dečaka i devojčica krenulo u akciju. Neko je doneo kantu, neko metlu, neko rukavice i akcija je mogla da počne.

Bravo za ovu decu i njihovu inicijativu.