Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšeni lopovi, krali sve „što im padne pod ruku“

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšeni lopovi, krali sve „što im padne pod ruku“

Uhapšeni lopovi, krali sve „što im padne pod ruku“

Pančevo, 27. jul 2022. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom iz Pančeva, intenzivnim radom, rasvetlili su seriju krađa i, u dve odvojene akcije, uhapsili D. P. (1979) i B. T. (1981) iz Pančeva, osumnjičene da su izvršili ova krivična dela.

D. P. se sumnjiči da je u junu i julu ove godine, na području grada, ukrao dva bicikla, nekoliko mobilnih telefona, građevinski alat sa gradilišta, kao i dva novčanika iz automobila.

B. T. koji je uhapšen u drugoj akciji je, kako se sumnja, tokom poslednja dva meseca u Pančevu ukrao 13 bicikla.

Svi bicikli, kao i deo mobilnih telefona i građevinskog materijala su pronađeni i biće vraćeni vlasnicima.

D. P. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Pančevu, dok je B. T, nakon zadržavanja, određen pritvor.

Lokalna samouprava: Večeras tretiranje odraslih formi komaraca

Lokalna samouprava: Večeras tretiranje odraslih formi komaraca

Večeras tretiranje odraslih formi komaraca

OPOVO, 27. jul 2022 – Tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje na teritoriji Opštine Opovo planiran je za sredu, 27. jula u ranim večernjim satima i tim povodom obaveštavaju se sve pčelarske organizacije kao i druge moguće zainteresovane strane.

Tretman će se obaviti sredstvom NEOPIROX LAMBDA kako je naznačeno i u ponudi i dozama propisanim i odobrenih od nadležnih institucija, a u skladu sa ugovorom. U slučaju neplaniranog pogoršanja meteorološke situacije tretman se odlaže za prvi sledeći adekvatan termin.

Tretman sprovode firme „Aerosystem“ doo Smederevo (iz vazduha) i „Eko-san plus“ doo (sa zemlje).

Lokalna samouprava: Održana 33. sednica Opštinskog veća

Lokalna samouprava: Održana 33. sednica Opštinskog veća

Održana 33. sednica Opštinskog veća

OPOVO, 27. jul 2022 – Na dnevnom redu 33. sednice Opštinskog veća Opštine Opovo, doneta su rešenja i zaključci za sledeće tačke dnevnog reda:

Zaključak o prihvatanju finansijskih izveštaja za 2021 godinu sa Izveštajem ovlašćenog revizora o reviziji finansijskih izveštaja JP „Mladost“ Opovo i Izveštajem o poslovanju; Razmatarnje predloga i donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na   Odluku Nadzornog odbora JP ”Mladost” Opovo o usvajanju cenovnika komunalnih usluga; Razmatranje i donošenje Zaključka o usvajanju teksta javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkih sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja na teritoriji opštine Opovo; Rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve po zahtevu MZ Sefkerin, za pokriće troškova nabavke materijala za uređenje dela puta do deponije; Razmatranje Izveštaja Centra za socijalni rad Opovo o utrošenim sredstvima za jednokratne pomoći i troškove sahrana za period 01.06.2022. do 30.06.2022. godine;

ED Pančevo: U petak radovi u Sefkerinu, isključenje struje i vode

ED Pančevo: U petak radovi u Sefkerinu, isključenje struje i vode

U petak radovi u Sefkerinu, isključenje struje i vode

OPOVO, 27. jul 2022 – Zbog planiranih radova Elektrodistribucije Pančevo, u petak, 29. jula, u vremenskom intervalu od 8:30 do 12:30 časova, bez struje će biti celo naselje Sefkerin, dok će

ulica Partizanska od ulice Milana Ujevića do ulice Stojanov Milana bez struje biti do 14:00 časova.

Zbog radova na elektromreži i isključenja struje, Sefkerin će u vremenskom intervalu od 8:00 do 14:00 časova biti i bez vodosnabdevanja.