Ministarstvo unutrašnjih poslova : Uhapšen sa marihuanom

Ministarstvo unutrašnjih poslova : Uhapšen sa marihuanom

Uhapšen sa marihuanom
Pančevo 14. jul 2022.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Pančevu, uhapsili su Dž.B. (1971) iz okoline ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je pronašla ukupno oko 375 grama marihuane, najpre deo kada je zaustavila automobil, koji je vozio osumnjičeni, a potom, ostatak u njegovoj kući.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Glumac Milan Vasić: Opuštanje uz pecanje na Tamišu (video)

Glumac Milan Vasić: Opuštanje uz pecanje na Tamišu (video)

Opuštanje uz pecanje na Tamišu

OPOVO, 14. jul 2022 – Milana Vasića ne treba previše predstavljati. Poznati srpski glumac gostovao je 21. maja u Opovu sa pozorišnom predstavom „Škola za ljubav“.

Prvi put na pozorišnoj sceni Kulturnog centra ali ne i prvi put u Opovu. Na samu predstavu Vasić je došao direktno sa obale Tamiša kod Barande gde je proveo ceo dan na pecanju i kako kaže, često je u našem kraju gde uživa u sportskom ribolovu.

Milan Vasić i Milan Kalinić na predstavi u Opovu, Foto: Glas Opova

„Što se tiče Opštine Opovo nisam prvi put, pecam često u Vojvodina generalno, a Tamiš mi je omiljena reka. Pecam stalno, skoro svaki dan, kad god sam slobodan i danas sam pecao malo šarana, malo deveriku, tako da mi je bilo lepo. Volim Vojvodinu zato što je kultura malo drugačija nego u Srbiji, ljudi su smireniji i kulturniji“, govori o pecanju i Vojvodini Vasić.

Što se tiče same predstave, igramo je već pet godina i gde god smo igrali prolazili smo fantastično. Narod prepoznaje našu komediju, koja je dobra, nije dodvoravanje publici, jedna komedija zabune, ozbiljna igra sat i 40 minuta sigurno, a ja kako stanem na scenu više ne izlazim. Generalno cela ekipa Jelena, Cuca, Bojan, Milan Kalinić, svi su uradili sjajan posao i zato i trajemo pet – šest godina. Sad ćemo videti kako publika reaguje pa ću vam posle predstave reći kako je bilo“, poručio je Vasić.

A posle dobrog pecanja Milan je bio veoma raspoložen na sceni tako da je predstava umesto planiranih 1:40 minuta trajala gotovo dva sata uz odobravanje i ovacije opovačke publike.   

Noćas smo gledali supermesec: Dan kada su Mesec i Zemlja najbliži

Noćas smo gledali supermesec: Dan kada su Mesec i Zemlja najbliži

Dan kada su Mesec i Zemlja najbliži

OPOVO, 14. jul 2022 – Tokom jučerašnjeg dana i noći Mesec je bio najbliži planeti Zemlji u 2022. godini i ovaj astronomski fenomen naziva se supermesec. U tom trenutku udaljenost između Meseca i Zemlje iznosi „svega“ 357.264 kilometara.

Dok kruži oko Zemlje mesec prolazi kroz faze koje se određuju njegovim položajem u odnosu na Zemlju i Sunce. Kada se Mesec, Zemlja i Sunce nađu u ravni tako da je Zemlja u sredini – odnosno Mesec i Sunce budu na suprotnim stranama u odnosu na Zemlju, vidimo pun Mesec.

Najudaljenija tačka ove elipse naziva se apogej i u proseku je udaljena oko 405.500 kilometara od Zemlje. Najbliža tačka je perigej, i u proseku se nalazi na oko 360.000 kilometara od Zemlje. Svakog meseca, Mesec dostiže svoj apogej i perigej.

Pun Mesec može da se pojavi u bilo kojoj tački duž te eliptične putanje, ali kada se pun Mesec dogodi na ili blizu perigeja, izgleda nešto veći i svetliji od tipičnog punog meseca. Tada se on naziva supermesec. (Izvor: National Geographic Srbija)(Foto: Čeda Vučković/Glas Opova)

Upis srednjoškolaca: Danas počinje upis učenika u srednje škole

Upis srednjoškolaca: Danas počinje upis učenika u srednje škole

Danas počinje upis učenika u srednje škole

Beograd, 14. Jul 2022
Upis u srednje škole za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu počinje danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Neposredno u školama učenici će moći da se upišu danas i sutra, 14. i 15. jula, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski od danas do 20. jula.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je sutra 14. jula, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Nakon prvog upisnog kruga po prve tri želje raspoređeno je 86 odsto učenika, dok je po prvoj želji raspoređeno oko 65 odsto učenika.

Za drugi upisni krug ostalo je 635 učenika koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu.

Broj slobodnih mesta za drugi upisni krug je oko 16.000, a učenici na portalu Moja srednja škola mogu da provere u kojim školama su preostala slobodna mesta.

Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i u osnovnim školama.

Vremenske prilike: Danas sunčano i toplo, do 33 stepena

Vremenske prilike: Danas sunčano i toplo, do 33 stepena

Danas sunčano i toplo, do 33 stepena

BEOGRAD, 14. jula (Tanjug) – U Srbiji danas sunčano i vrlo toplo, posle podne u severnim i centralnim predelima malo i umereno oblačno.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 9 na jugu do 18 stepeni na severu zemlje, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena, saopštio je RHMZ.

U Beogradu sunčano i vrlo toplo, posle podne uz malu i umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 18, najviša dnevna oko 32 stepena.

U Srbiji u petak pretežno sunčano. Uz lokalni razvoj oblačnosti, u petak uveče i noću, kao i u subotu ujutru na severu Srbije, a u subotu tokom dana u brdsko-planinskim predelima, kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

U subotu ponovo krajem dana, noću, kao i u nedelju ujutru prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U nedelju promenljivo i uglavnom suvo, uz slab i umeren, ponegde i jak severozapadni vetar. Sledeće sedmice pretežno sunčano.

U petak veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 32 do 35 stepeni. U subotu na severu, a u nedelju i ponedeljak i u ostalim krajevima pad temperature na vrednosti od 26 do 30 stepeni.

Od utorka ponovo porast temperature.