Sefkerin: Uređenje pristupnog puta do plaže Šumice

Sefkerin: Uređenje pristupnog puta do plaže Šumice

Uređenje pristupnog puta do plaže Šumice

SEFKERIN, 29. jul 2022 – Nakon zajedničke akcije Udruženja „Društveno razvojni centar i Mesne zajednice Sefkerin na uređenju sefkerinske plaže „Šumice“, lokalna samouprava je sprovela radove na uređenju pristupnog puta do plaže „Šumice“.

Put je očišćen i nasut peskom i sitnom rizlom, tako da građani Sefkerina i svi ljubitelji Tamiša sada mogu bez problema doći automobilima do same plaže.

„Trudićemo se da i naredne godine obezbedimo što kvalitetnije uslove na sefkerinskoj plaži, kako bi se građani kupali i uživali tokom letnje sezone. Veliku zahvalnost za realizaciju ovih radova dugujemo lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine na razumevanju i podršci“, poručili su u Mesnoj zajednici Sefkerin.

Brantner: Prikupljanje pet ambalaže u subotu, 30. jula

Brantner: Prikupljanje pet ambalaže u subotu, 30. jula

Prikupljanje pet ambalaže u subotu, 30. jula

OPOVO, 29. jul 2022 – U subotu 30. jula sprovodi se redovno mesečno prikupljanje pet ambalaže u sva četiri naseljena mesta Opštine Opovo. Pripremite džakove sa pet ambalažom koje će terenske ekipe Brantnera pokupiti ispred vaših kuća.

Srpska pravoslavna opština Baranda: Realizacija projekta hidroizolacije na crkvi u Barandi (video)

Srpska pravoslavna opština Baranda: Realizacija projekta hidroizolacije na crkvi u Barandi (video)

Realizacija projekta hidroizolacije na crkvi u Barandi

BARANDA, 29. jul 2022 – Na osnovu konkursa za projekte verskih zajednica Opština Opovo je ove godine opredelila dva miliona dinara za sufinansiranje četiri srpske pravoslavne opštine i katoličku župu u Opovu.

Srpska pravoslavna opština u Barandi je prva krenula sa realizacijom projekta, a to je hidroizolacija, odnosno sečenje vlage, na objektu crkve.

Predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević, zajedno sa sveštenikom Nebojšom Vujinovim i predsednikom Crkvenog odbora Branislavom Paunovim, obišli su radove koji su u ovom trenutku u završnoj fazi.

Markov sa saradnicima obišao radove na crkvi u Barandi; Foto/Glas Opova

Markov je istakao važnost ovih radova kako bi se očuvao ovaj objekat i imao potpunu funkcionalnost.

„Na neki način krenuli smo u monitoring projekata koje finansiramo za verske zajednice, počeli smo od gradilišta u Barandi gde imamo priliku da vidimo kako da se i ove godine za njih radi kapitalni projekat. Prošle godine su kompletno rekonstruisali krov crkve, a ove godine sečenje vlage na istom objektu. Realizacija projekta nije mala, ali uz naša sredstva koja smo odobrili i sredstva lokalne zajednice oni su uspeli da prikupe novac i krenu u radove. Vrednost ove investicije je oko 1,1 milion dinara, od čega je lokalna samouprava izdvojila 400.000 dinara. Baranda nastavlja sa dobrim projektima, rešavaju se neke kapitalne stvari na nivou rekonstrukcije crkve jer u nju godinama nije ulagano zbog čega su se stvorili problemi. Krov je bio zapušten, postavilo se pitanje bezbednosti, takođe, bilo je vlage po crkvi, tako da rešavamo jedno po jedno pitanje i nadam se da ćemo tako nastaviti i u narednom periodu“, izjavio je Markov.

Predsednik crkvene opštine Baranda Branislav Paunov se zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci, kao i svim vernicima i građanima Barande koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

Za naredni period planirana obnova enterijerske stolarije; Foto/Glas Opova

„Prošle godine smo na inicijativu Crkvenog odbora ali uz veliku pomoć lokalne samouprave i meštana Barande realizovali projekat rekonstrukcije krova crkve, a ove godine smo doneli odluku da renoviramo oronulu crkvu i najbolje je da se krene od vlage. Opet nam je lokalna samouprava pomogla, dobili smo sredstva, a ostatak ćemo mi prikupiti dobrovoljnim prilozima. Crkva je u jako lošem stanju, ima preko 200 godina i nikad ništa nije rađeno, tako da su nam ove rekonstrukcije dobro došle zbog čega se zahvaljujemo lokalnoj samoupravi predsedniku Markovu na razumevanju“, rekao je Paunov.

Kako su nam predstavnici Srpske pravoslavne opštine Baranda rekli, sledi period sušenja vlage, a za naredni projekat planiraju obnovu enterijerske stolarije.

Vremenske prilike: Upozorenje na visoke temperature i lokalne nepogode

Vremenske prilike: Upozorenje na visoke temperature i lokalne nepogode

BEOGRAD, 29. jula (Tanjug) – Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas u celoj Srbiji, a sutra na istoku i jugu biti veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 36 stepeni. Sutra se lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa grmljavinom, grad, jak i olujni zapadni i severozapadni vetar, upozorio je RHMZ.