Dečje odmaralište Crvenog krsta: Markov, Avramović i Miškov posetili osnovce u Baošićima (video)

31/07/2022

BAOŠIĆI, 30. jul 2022 – Osnovce iz Opova koji letuju u dečjem odmaralištu Crvenog krsta u Baošićima posetili su predsednik opštine Miloš Markov, sekretarka Crvenog krsta Opovo Dragana Avramović i direktor Osnovne škole „Dositej Obradović“ Slaviša Miškov.

Oni su razgovarali sa decom i njihovom nastavnicom Miroslavom Čatlajić, kako provode dane na moru i kakvi su im utisci.

Markov častio klince sladoledom; Foro/Glas Opova

Miroslava Čatlajić ističe dobru organizaciju i raznovrsne edukativne i zabavne sadržaje koji se organizuju za decu svakog dana, ali naravno ono što najviše vole jeste odlazak na plažu i kupanje.

„Deca su zadovoljna, imaju bogat i sadržajan program. Uče o prvoj pomoći, kako da nekome pomognu u nevolji, plaža je divna i redovno provode vreme na svežem vazduhu. Igraju se, lepo ručaju, svi su zdravi i poslušni. Uveče uživaju na žurci i zadovoljni smo što smo došli ovde“, rekla je Miroslava Čatlajić.

Predsednik opštine je istakao kvalitet ovog programa Crvenog krsta i izrazio zadovoljstvo što naši osnovci imaju priliku da uče i letuju sa decom iz cele Srbije.

Miđi, najpopularniji sladoledžija u Baošićima; Foto/Glas Opova

„Pozdrav svim našim sugrađanima, evo nas u Boki kotorskoj, u Baošićima. Bili smo da obiđemo decu koja su poslata na ekskurziju preko Crvenog krsta, da vidimo kako su smešteni, da li ima programa za njih, kakom su smešteni, da li se druže. Veoma smo zadovoljni onim što smo videli, imali smo priliku da ih pozdravimo i odvedemo na jedan sladoled, a pored toga da razgovaramo sa rukovodiocem odmarališta Crvenog krsta, da vidimo da su naše deca na najbolji mogući način smeštena, ali i da razgovaramo o nekim programima koji mogu da budu nama interesantni, recimo za narednu godinu gde postoji mogućnost da pošaljemo decu sa teritorije cele opštine u saradnji sa Crvenim krstom. Ovde mogu da provedu kvalitetno vreme, imaju letovanje ali i da steknu nova prijateljstva, a ono što smo videli jeste da su zaista dobro zbrinuti, da se druže, stiču prijatelje iz drugih opština i gradova, tako da je ovo jedna preporuka za ovaj program i moje lično zadovoljstvo što sam imao priliku da učestvujem u ovakvom projektu“, izjavio je Markov.

Uživanje u sladoledu; Foto/Glas Opova

Nakon večere Markov je decu poveo na sladoled, a oni su izabrali najpopularniju poslastičarnicu u Baošićima gde popularni sladoledžija Miđi služi sladoled uz poseban performans i zabavlja kupce. Na kraju, samo za našeg snimatelja i okupljenu decu, Miđi je bacao kuglu sladoleda na desetak metara udaljenosti, a njegov asistent je hvatao ustima u letu, na opšte oduševljenje prisutnih.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije