Dani Vajferta: Izmena autobuske trase tokom održavanja manifestacije

Dani Vajferta: Izmena autobuske trase tokom održavanja manifestacije

Izmena autobuske trase tokom održavanja manifestacije

PANČEVO, 1. jul 2022 – Zbog manifestacije “Dani Vajferta” u Pančevu će se od petka, 1. jula od 14 časova, do nedelje 3. jula do kraja dana obavljati prevoz građana na gradskim i međumesnim linijama izmenjenim trasama.

Pančevo AS – Opovo sabraćaće ulicama Svetog Save, Moše Pijade, Dimitrija Tucovića i dalje redovnim trasama.

Van upotrebe naći će se stajališta kod Zavoda za zapošljavanja i Gradske uprave u oba smera, kao i kod robne kuće u povratku iz Glogonja, Opova i Kačareva. Prijem putnika biće omogućen na stajalištu kod Doma omladine i na stajalištu u ulici Svetog Save.

Matične knjige venčanih: U junu održano šest venčanja

Matične knjige venčanih: U junu održano šest venčanja

U junu održano šest venčanja

OPOVO, 1. jul 2022 – Tokom juna na teritoriji Opštine Opovo održano je šest venčanja i svih šest u Opovu.

OPOVO: Branislav Češljar i Katarina Radovanov; Dalibor Stefanović i Lidija Jovanović; Marko Rošulj i Marija Cvetković; Ratko Remištar i Isidora Kostić; Resuan Ramić i Matilda Johana Bolej; Nemanja Veselinov i Jelena Prodanov.

JP Mladost: Vode ima dovoljno za kućne potrebe ako je ne koristimo u tehničke svrhe

JP Mladost: Vode ima dovoljno za kućne potrebe ako je ne koristimo u tehničke svrhe

Vode ima dovoljno za kućne potrebe ako je ne koristimo u tehničke svrhe

OPOVO, 1. jul 2022 – Povodom neplaniranih isključenja vode JP „Mladost“ Opovo oglasilo se saopštenjem za javnost.

Izuzetno visoke temperature i vreli talas koji je zahvatio ceo region i dobar deo Evrope aktuelizovao je stari problem korišćenja pijaće vode kao tehničke, odnosno za zalivanje bašta. I pored toga, postojeći kapaciteti postrojenja za preradu vode su dovoljni u redovnom snabdevanju vode za kućne potrebe. Međutim, kada se voda iz sistema koristi za zalivanje i druge tehničke potrebe dolazi do prekomerne potrošnje i pražnjenja postojećih rezervoara koji se automatski isključuju.

Isključenje vode nije hir komunalnog preduzeća već jednostavno posledica prekomerne potrošnje. Zato apelujemo na sve građane da u ovim danima racionalno koristimo vodu i ponavljamo, da će vode biti za kućne potrebe ako se svi zajedno odgovorno ponašamo.  

Košarkaški savez Beograda: Četiri košarkašice Agros Basketa pozvane u kamp Kalemgdan 2022

Košarkaški savez Beograda: Četiri košarkašice Agros Basketa pozvane u kamp Kalemgdan 2022

Četiri košarkašice Agros Basketa pozvane u kamp Kalemgdan 2022

OPOVO, 1. jul 2022 – U organizaciji Košarkaškog saveza Beograda, a pod pokroviteljsstvom Gradskog sekretarijata za sport, na otvorenim terenima Crvene Zvezde od 26. juna do 2. jula traje kamp „Kalemegdan 2022“ za mlađe kategorije.

Koordinator kampa Nikola Dmitrović pozvao je i četiri košarkašice Agros Basketa – Unu Rackov, Milicu Mojsu, Lidiju Stojanović i Jovanu Četnik.

„Nastavili smo kontinuitet odlaska naših košarkašica na zvanične kampove. Treniralo se sedam dana, dva puta dnevno i to je uvek dobra prilika za nova iskustva, rad sa kvalitetnim trenerima i košarkašicama iz drugih klubova, i naravno mogućnost za napredak“, navodi se u saopštenju KK Agros Basketa.

Vaučeri 2022: Za vaučere se do sada prijavilo 105.544 građana

Vaučeri 2022: Za vaučere se do sada prijavilo 105.544 građana

Za vaučere se do sada prijavilo 105.544 građana

BEOGRAD, 1. jula (Tanjug) – Za vaučere za odmor u Srbiji zaključno sa jučerašnjim danom prijavilo se 105.544 građana, a najviše su zainteresovani penzioneri, izjavio je vršilac dužnosti direktora JP “Pošta Srbije” Zoran Ðorđević.
“Noćas smo završili sa 105.544 prijave. Bilo je oko 25.000 građana koji su se prijavili za onih dodatnih 10.000 dinara i ima još dosta prostora za vaučere”, rekao je Ðorđević za Tanjug.
Naveo je da je veoma bitno da građani kada dođu imaju ispravne prijave, da su rezervisali boravak sa najmanje pet noćenja, te podsetio da vaučer moraju da iskoriste najkasnije do 31. oktobra.
Naveo je da su za vaučere za sada najviše zainteresovani penzioneri, kao je da je najviše zainteresovanih građana iz Kragujevca