Fudbal: Pripremne utakmice tokom vikenda

Fudbal: Pripremne utakmice tokom vikenda

Pripremne utakmice tokom vikenda

OPOVO, 30. jul 2022 – U nedelju, 31. jula igraju se tri pripremne utakmice opštinksih fudbalskih klubova. Radnički je domaćin ekipi Bravo iz Beograda (18:30h), Omladinac dočekuje Banat iz Čente (18:30h), dok je Tempo domaćin u meču sa Potisjem iz Knićanina (18:00h)

Sefkerin: Program seoske zavetine Mandaline

Sefkerin: Program seoske zavetine Mandaline

Program seoske zavetine Mandaline

SEFKERIN, 30. jul 2022 – U sredu i četvrtak, 3 / 4. avgusta održaće se proslava sefkerinske zavetine Marije Magdalene – Mandaline.

Za doček slave, 3. avgusta, za najmlađe je od 14:00 časova na programu nastup klovna Dukija i Spajdermena koji će se održati u školskom dvorištu. U 19:00 časova je zakazano orvaranje izložbe fotografija iz života Uroša Predića iz kolekcije Gorana Nikolića – Neuzinskog, dok će uveče posetioce u lokalnim ugostiteljskim objektima zabavljati pevači i dj-ejevi.

Za dan slave, 4. avgusta,  u 9:30 časova u crkvi Svetog arhangela Gavrila održaće se liturgija, u 12:00 časova uručenje poklon – knjiga za ovogodišnje maturante sa odličnim uspehom, od 17:00 časova sledi fudbalska utakmica između domaćeg Tempa i Borca iz Trnjaka, a uveče, nastupi pevača.

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Četiri nova projekta iz oblasti kulture

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Četiri nova projekta iz oblasti kulture

Četiri nova projekta iz oblasti kulture

OPOVO, 30. jul 2022 – Opštinska narodna biblioteka redovno učestvuje na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, tako da je nedavno direktorka Katarina Nikolić Ralić potpisala ugovore za realizaciju sledećeih projekata:

Likovna kolonija Opovo 2022, datum realizacije 7-21. Avgusta.

Jedanaest autora iz deset zemalja učestvovaće u  rezidencijalnom programu koje Galerija Jovan Popović organizuje i sprovodi u saradnji sa umetnikom Igorom Šilerom. Ovaj projekat  podrazumeva boravak u Opovu, upoznavanje sa našom lokalnom zajednicom i običajima i realizaciju kolektivne izložbe. Tema ovogodišnjem programa je Roda. Radovi koje nastanu na ovoj koloniji obogatiće fundus galerije, a umetnicima pružiti prostor za rad i razvoj ideja u cilju jačanja kulturne i turističke ponude našeg mesta.

Likovne radionice za decu.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu je prepoznao vrednost programa koje biblioteka (Kreativni klub Opovo) organizuje od marta ove godine, a koje su privukle veliku pažnju javnosti. Zahvaljujući novčanoj podršci, radionice će nastaviti da se sprovode do kraja godine, sa posebnim akcentom na program Dečje nedelje. Tokom prve nedelje oktobra, deca sa cele teritorije opštine Opovo (radionice će se realizovati u svim mestima) imaće priliku da učestvuju u radionicama i razvijaju svoje kreativne veštine.

Nabavka knjiga.

Kao i svake godine, Opštinska narodna biblioteka Opovo učestvuje i dobija sredstva za nabavku publikacija. Ove godine akcenat će biti na nabavci stručne literature za sve ogranke.

Koncert klasične muzike.

Već petu godinu zaredom, Pokrajinski sekretarijat za kulturu sufinansira koncerte klasične muzuke koji se, tradicionalno, održavaju krajem septembra. Ove godine publika će moći da uživa u muzici iz Diznijevih filmova u izvođenju Dušana Svilara, Anđele Kasijani, Nevene Živković i Tijane Vaščić.

Pokrajinski sekretarijat je ove godine sufinansirao projekte u ukupnoj vrednosti od 815.000 dinara.

„Radujemo se svim događajima i zahvaljujemo na podršci“, poručila je Katarina Nikolić Ralić