Opština Opovo: Raspisan javni konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije

Opština Opovo: Raspisan javni konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije

Raspisan javni konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije

OPOVO, 21. jul 2022 – Opština Opovo je raspisala javni konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji opštine Opovo za 2022. godinu.

Korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva izuzev:

1)  vlasnika posebnih delova stambeno-poslovnog objekata koji ne služe za stanovanje;

2)  vlasnika stambenih objekata koji su u prethodne dve godine posle dostavljanja Rešenja o dodeli bespovratnih sredstava za slične aktivnosti odustali od sprovođenja aktivnosti.

Tekst konkursa, potrebna dokumentacija i prijavni formular mogu se preuzeti na sajtu Opštine Opovo na linku OVDE 

Eko kadar Opovo: Foto konkurs produžen do 15. septembra

Eko kadar Opovo: Foto konkurs produžen do 15. septembra

Foto konkurs produžen do 15. septembra

OPOVO, 21. jul 2022 – Kako je vreme godišnjih odmora zbog čega je pristigao relativno mali broj prijava, obaveštavaju se svi zainteresovani da je foto konkurs EKO KADAR OPOVO produžen do 15. septembra.

Tema

Promocija prirodnih vrednosti i lepota opštine Opovo – landscape

Kako učestvovati

Napravite fotografiju

Popunite prijavu: Prijava treba da sadrži ime, prezime, adresu, kontakt telefon i e-mail, nazive fotografija, odnosno gde i kada je snimljena fotografija. Naziv fotografije i redni broj moraju biti u skladu sa Prijavom, a potpisivanjem Prijave autor izjavljuje da su sve slike njegovo autorsko delo, odnosno da će snositi troškove spora oko autorstva, ukoliko do njega dođe. Uz striktno poštovanje autorskih prava, radove koji učestvuju na konkursu, Opštinska narodna biblioteka Opovo će koristiti u skladu sa temom fotografija, osim ukoliko se autor pismeno ne izjasni drugačije. Ustupanje fotografija trećim licima je moguće jedino po dogovoru sa autorom.

Fotografije i prijave pošaljite na adresu kulturnicentaropovo@gmail.com

Pravila učestvovanja

Na konkursu mogu učestvovati svi meštani opštine Opovo. Autorska prava materijala sa kojim aplicirate ostaju u vlasništvu učesnika konkursa. Organizator nagradnog konkursa zadržava pravo da koristi pristigle fotografije u promotivnim aktivnostima uz potpis autora.

Tehnički uslovi

Veličina prihvatljivih digitalnih fotografija ne može biti manja od 2.000 piksela po družnoj stranici formata u rezoliciji 300 dpi;

Tip datoteke može biti samo .jpg

Maksimalna veličina datoteke ne sme preći 20 MB

Fotografije ne smeju da sadrže potpis autora, bilo kakvu imitaciju vodenog žiga ili naknadno unetog teksta preko fotografije

Jedan autor može učestvovati sa najviše četiri fotografije

Fotografije nastale digitalnom manipulacijom neće biti prihvaćene. Dozvoljena je samo standardna obrada fotografija u celini (npr. tonalna vrednost, kontrast, svetlina, boja, zasićenje, ravnoteža bele), minimalno čišćenje (kao što su uklanjanje tragova prašine sa senzora) i kropovanje.

Ostaviti .exe fajlove

Nagrade

I nagrada: 40.000 dinara

II nagrada: 20.000 dinara

III nagrada: 10.000 dinara

ačan datum dodele nagrada biće naknadno objavljen.

Trajanje konkursa

Od 4. jula do 15. septembra.

Žiri: Milovan Ulićević, predsednik Fotografskog kluba Vojvodine, Nikola Konstantinov, fotograf i pobednik EKO kadra 2021. godine, Čeda Vučković, fotograf Kulturnog centra Opovo i Glasa Opova.

Ako imate pitanja u vezi sa nagradnim foto-konkursom, budite slobodni da kontaktirate organizatore i to putem mejla: kulturnicentaropovo@gmail.com

Fondacija Ana i Vlade Divac: Konkurs „Ja sam odvažna“

Fondacija Ana i Vlade Divac: Konkurs „Ja sam odvažna“

Fondacija Ana i Vlade Divac: Konkurs „Ja sam odvažna“

OPOVO, 21. jul 2022 – IKEA Srbija, Mastercard i Fondacija Ana i Vlade Divac okupile se po treći put oko zajedničkog projekta „Ja sam ODVAŽNA!”, usmerenog na ekonomsko osnaživanje žena u Srbiji. Projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju položaja žena u poslovnom i društvenom okruženju, gradeći njihov ravnopravniji položaj i kod kuće.

IKEA Srbija, Mastercard i Fondacija Ana i Vlade Divac ujedinili su se oko ove značajne teme još 2018. godine i do sada je 11 inicijativa nagrađeno sredstvima za realizaciju. Ove godine biće podržano 5 preduzetnica.

Dokumentaciju i prijavni formular preuzimate sa sajta Fondacije Ana i Vlade Divac https://fondacijadivac.civicatalyst.org/node/176

JP Mladost: Apel građanima da smanje potrošnju vode

JP Mladost: Apel građanima da smanje potrošnju vode

JP Mladost: Apel građanima da smanje potrošnju vode

OPOVO, 21. jul 2022 – Mole se građani Opštine Opovo da u predstojećim danima ne vrše zalivanje bašti i travnjaka, s obzirom da su zbog velike potrošnje vode preopterećeni kapaciteti sistema postrojenja za preradu vode, što dovodi do pražnjenja postojećih rezervoara i prekida vodosnabdevanja.

Koristimo vodu racionalno, pre svega za svakodnevne kućne potrebe.

Hvala na razumevanju, JP „Mladost“ Opovo.

Republički Hidrometeorološki Zavod : Upozorenje za područje Srbije na visoke temperature (od 21. do 28. 07.2022.)

Republički Hidrometeorološki Zavod : Upozorenje za područje Srbije na visoke temperature (od 21. do 28. 07.2022.)

U poslednjoj dekadi jula na području Srbije veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 38 °S, a u subotu, koja će biti najtopliji dan lokalno se očekuje i oko 40 °S. U nedelju i početkom naredne sedmice na severu Srbije manji pad temperature.

SRBIJA,   PROGNOZA VREMENA ZA:  21.07.2022.   

Pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno jak, severozapadni. Najviša temperatura od 34 do 38 °S.

SRBIJA,    PREGLED  VREMENA   21.07.2022.   

Bilo je vedro uz slab vetar promenljivog pravca.

     Beograd 20     PaliC 22       Kikinda 17     Sombor 17     

     Zrenjanin 18   N Sad 18       B.Karlovac 16  S.Mitrovica 15

     Loznica-2      Valjevo 16     Palanka 14     Gradište 12   

     Zlatibor 17    Požega 11      Kraljevo 16    Kragujevac 14 

     C Vrh 18       Negotin 17     Zajecar 13     Dimtrovgrad 11

     Niš 17         Leskovac 12    Kuršumlija 12  Kopaonik 12   

     Sjenica 8      Vranje 14      Kruševac 14    Cuprija 13    

SRBIJA,         IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 28.07.2022.god.)

Pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 38 °S, a u subotu, kada će biti najtopliji dan lokalno se očekuje i 40 °S. Ređa pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom moguća je u nedelju, kao i od sredine naredne sedmice.