Kabinet predsednika opštine: Prijem za sedam vukovaca osnovne škole (video)

Kabinet predsednika opštine: Prijem za sedam vukovaca osnovne škole (video)

OPOVO, 7. jul 2022 – U kabinetu predsednika opštine priređen je prijem za ovogodišnje nosioce Vukove diplome.

Direktora škole, „vukovce i njihove razredne starešine primio je predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika.

Markov je učenicima čestitao uspešno osnovno školovanje i poželeo puno uspeha u srednjoj školi i kasnije fakultetskom obrazovanju istakavši da su našoj sredini potrebni visoko školovani kadrovi, tako da će se i na njih u budućnosti računati.

Đak generacije Aleksa Đukić kaže da mu učenje nije predstavljalo problem i da je sve samo stvar dobre organizacije.

„Trenirao sam košarku, imao sam vremena da se družim sa drugarima ali sam učio redovno nisam dopuštao da mi se pregomilava gradivo. Inače, planiram da upišem elektrotehničku školu „Nikola Tesla“, smer administrator računarskih mreža“, izjavio je Đukić.

Sa direktorom škole od naredne školske godine dogovorena je neposrednija saradnja sa đačkim parlamentom, a predsednik opštine je đake upoznao sa funkcionisanjem lokalne samouprave.  

Od lokalne samouprave vukovci su nagrađeni sa po tablet računarom, dok je đak generacije dobio laptop računar. Pet nosilaca Vukove diplome izrazilo je želju da upišu gimnazije, a po jedan elektrotehničku i vazduhoplovnu školu.

JP Mladost: Havarija na delu mreže u Opovu

JP Mladost: Havarija na delu mreže u Opovu

Havarija na delu mreže u Opovu

Opoovo, 7 jul 2022
Zbog havarije na vodovodnoj uličnoj mreži u grobljanskoj ulici u opovu, trenutno su bez vode građani iz ulica grobljanska i deo šumske. ekipe su na terenu i rade na sanaciji kvara koji će biti otklonjen u najkraćem mogućem roku.

Dunav osiguranje: Danas isplata dividendi akcionarima za 2021.

Dunav osiguranje: Danas isplata dividendi akcionarima za 2021.

Danas isplata dividendi akcionarima za 2021.

BEOGRAD, 7. jula (Tanjug) – Kompanija Dunav osiguranje obavestila je akcionare da će danas isplatiti dividende za 2021. godinu od 1,57 milijardi dinara, što je po akciji bruto iznos od 103,4 dinara. U dokumentu objavljenom na Centralnom registru hartija od vrednosti Dunav osiguranje navodi da će Republici Srbiji dividenda biti isplaćena direktno u budžet, Akcionarskom fondu po dobijenoj instrukciji, dok će ostalim akcionarima biti isplaćena preko Centralnog registra. Iznosi dividende biće umanjeni za vrednost poreza po odbitku u skladu sa propisima. Od ukupne dividende preko Centralnog registra biće isplaćeno 265,3 miliona dinara, a u zavisnosti od kategorije po akciji će biti upaćeno od 87,9 dinara do 103,4 dinara.