Fudbal: Sakulski Borac istupa iz lige?

Fudbal: Sakulski Borac istupa iz lige?

SAKULE, 30. jun 2022 – Nakon sedam uspešnih sezona, Fudbalski klub „Borac“ iz Sakula istupio je iz Srpske lige Vojvodina, prenosi Vojvođansli fudbal.

Kako saznajemo, još uvek nije zvanično ali sve ide u tom pravcu. Konačna odluka verovatno će biti doneta u petak na sastanku Uprave kluba.

Prema članu 54. Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSS, klub koji odustane od takmičenja za bodove, bez obzira na do tada postignute rezultate, prelazi u dva ranga niži stepen takmičenja od ranga u kome je odustao od takmičenja ili u najniži stepen takmičenja, uz primenu odgovarajućih odredbi Disciplinskog pravilnika.

Baranda: Zemljani radovi na nasipanju prilaza u ataru (video)

Baranda: Zemljani radovi na nasipanju prilaza u ataru (video)

BARANDA, 30. jun 2022 – U baranđanskom ataru narednih dana izvešće se zemljani radovi nasipanja prilaza na lokalitetima nasip – Pustara, Pustara – Siget, Vodica i kod protivgradne kućice.

Saradnjom Saveta mesne zajednice Baranda i lokalne samouprave, pokrenuti su ovi zemljani radovi i tim povodom početak radova na lokalitetu Pustara obišli su predsednik opštine Miloš Markov, njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i član Saveta mesne zajednice Baranda Borislav Cincar.

Cincar je istakao važnost ovog prilaza za poljoprivrednike iz Barande i zahvalio se na razumevanju i ekspeditivnosti lokalnoj samoupravi.

Miloš Markov sa saradnicima; foto/Glas Opova

Ovaj prilaz ima veliki značaj za lokalne poljoprivrednike pošto imamo problem sa ulazom u Pustaru iz ulice Stevice Jovanovića gde kombajni ne mogu da prođu od kablova. Radimo ulaz ovde, nasipamo jer se tu pravio vodolež, tako da će kombajni moći ovde da ulaze, a svako od nas ima njive u Pustari. Trenutno je žetva u jeku, da iskoristimo ovo lepo vreme da uradimo dok ne krenu kiše. Savet mesne zajednice je zatražio podršku od lokalne samouprave, naišli smo na razumevanje i ovo je rezultat toga. Zahvalni smo lokalnij samoupravi i nadamo se da će ubuduće biti sve kako treba“, izjavio je Cincar.

Poljoprivrednik Živanko Vlajnić smatra da je rešen jedan veliki problem koji je prisutan više od 30 godina.

„Ovo nasipanje mnogo znači jer ovo traje više od 30 godina, još od izgradnje ribnjaka i nasipa, i uvek je postojao problem koji nije rešavan. Evo došao je momenat i prilika da uz pomoć Bajića kop i lokalne samouprave koja je imala razumevanja ovo konačno završi“, rekao je Vlajnić.

Radove izvodi firma Bajići kop, koja je pored nasipanja prilaza izvršila i nasipanje svih rupa na putu koji ide preko nasipa kod Pustare. 

Kinologija: Veliki uspeh opovačkog odgajivača Željka Novakova

Kinologija: Veliki uspeh opovačkog odgajivača Željka Novakova

Veliki uspeh opovačkog odgajivača Željka Novakova

OPOVO, 29. jun 2022 – Na svetskoj izložbi pasa u Madridu koja se održala od 23. do 26. juna, australijski ovčar Two Are More Fallcat aka Prime, zajedničko vlasništvo Agnieszke Machnik i Željka Novakova (odgajivačnica Monlight Empire), postao je u 1 FCI grupi svetski šampion u bebi razredu (3 – 6 meseci).

„Ove je kruna koju jedan mladi izložbeni pas može doživeti i stimulisati  nas vlasnike da radimo još jače i bolje“, poručuju ponosni vlasnici.

Pas je uvezen iz eminentne odgajivačnice australijskih ovčara iz Česke Republike.

Sportski savez Opštine Opovo: Proglašeni najbolji sportisti u 2020. i 2021. godini

Sportski savez Opštine Opovo: Proglašeni najbolji sportisti u 2020. i 2021. godini

OPOVO, 28. jun 2022 – U Kulturnom centru Opovo održana je tradicionalna manifestacija Sportskog saveza Opštine Opovo na kojoj su proglašeni najbolji sportisti i ekipe. Kako prošle godine zbog pandemije koronavirusa ova manifestacija nije održana, priznanja su uručena za 2020. i 2021. godinu.

Predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Stevan Stankov je čestitao sportistima priznanja i prethodnu godinu ocenio kao veoma uspešnu.

„Zahvaljujući predsedniku opštine i Opštinskoj upravi Opovo koji su pružili podršku svih takmičenja i programa rada postigli smo odlične sportske rezultate tokom 2021. godine. Zbog pandemije koronavirusa imali smo otežan rad ali bili smo uporni i pobedio je sport. Imamo četiri kvalitetna reprezentativca, dva u kik boksu i dva u atletici, koji su ostvarili izvanredne rezultate na međunarodnim prvenstvima. Naš šah klub se plasirao u najvišu rang državnog takmičenja i to je najveći opštinski uspeh za ekipni sport. Fudbalski i košarkaški klubovi su odbranili svoje standardne rejtinge. Školski sport i rekreativna udruženja su organizovala brojne manifestacije. Večeras nagrađujemo najuspešnije takmičare po kategorizaciji pravilnika Sportskog saveza Opštine Opovo. Kao predsednik Sportskog saveza želim da čestitam trenerima, klubovima, a pre svega takmičarima na osvojenim medaljama i rezultatima u 2020/2021. godini, a reprezentativcima poručujem, nastavite da se borite za svoju državu Srbiju“, rekao je Stankov.

Za sportsku podršku plakete zahvalnice dobili su predsednik opštine Opovo Miloš Markov, predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin, predsednik Kik boks saveza Srbije Miodrag Jotić, OŠ „Dositej Obradović“ i Inicijative mladih Opovo.

Markov je istakao važnost sporta u društvu i i dva nivoa kojima lokana samouprava podržava sport u Opštini Opovo.

„Pre svega veliki pozdrav za sportiste, sportske radnike i ljubitelje sporta. Veliko mi je zadovoljstvo što smo se večeras ovde okupili da posle jedne pauze zbog pandemije koronavirusa možemo ovo da obeležimo na simboličan način ali i da nagradimo naše sportiste koji su to svakako zaslužili.

Za sport izdvajamo sredstva na dva nivoa, jedan nivo je direktna podrška klubovima kroz godišnji konkurs za sport i sportske organizacije i moram da kažem da smo 2021. godine izdvojili 3,8 miliona dinara, a 2022. godine 5.135.000 dinara za rad naših sportskih klubova. Nadamo se da će se ovaj trend uvećanja sredstava za sport nastaviti, želimo da ulažemo u sport. Međutim, nije ovo jedina mera kojom podržavamo sport, pored toga tu je i sportska infrastruktura gde se mi trudimo da svake godine uradimo ili neki novi sportski teren ili da repariramo neki postojeći, tako da kontinuirano ulažemo i u sportsku infrastrukturu. Ove godine smo završili izgradnju mini pič terena u Sefkerinu gde smo zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu izdvojili 7,2 miliona dinara. Sopstvenim sredstvima izgradili smo teretanu na otvorenom u Barandi gde smo izdvojili oko tri miliona dinara, a toliko sredstava smo uložili i u renoviranje sportsko – rekreativnog centra u Opovu. Za ovu godinu još uvek pravimo strateške planove, da li ćemo raditi nešto novo ili popravljati postojeće. Trudimo se da naši tereni budu infrastrukturno opremljeni da bi ljudi, a pre svega deca mogli neometano da se bave sportom“, poručio je Markov.

Predsednik opštine je apelovao na roditelje da decu usmere na sport i poručio da će lokalna samouprava stajati iza klubova i pomagati razvoj lokalnog sporta.

„Apelujem sada sa ove govornice na roditeljie da se deca što više bave sportom, da što manje budu uz mobilne telefone i tablete, da idu na teren, da se bave fudbalom, košarkom, rukometom, atletikom, šta god ih interesuje i da će tako bolje biti i za njih i za celu našu lokalnu zajednicu.

Hvala vam što se predano bavite sportom, hvala vam što ove klubove održavate i što se borite kroz vaša takmičenja da animirate decu ali i ostale ljude da se bave sportom, a mi kao lokalna samouprava stojimo iza vas, stajaćemo i u narednom periodu na sve one načine na koje možemo da pomognemo kako bi se sport na teritoriji naše opštine razvijao“, poručio je Markov.

Priznanja za 2020. godinu: Aleksa Stankov – KBK Dragon (mlađi pionir), Teodora Vasić – AK Spartak (mlađa pionirka), Boris Mojsa – AK Spartak (mlađi junior), ŠF Spartanac – Turnir „Fudbalom do radosti“ (najbolja manifestacija i sportska promocija), FK Borac (za postignute sportske rezultate), AK Spartak (najbolji klub) i Nikola Stankov – KBK Dragon (najbolji senior).

Priznanja za 2021. godinu: Damjan Ivanovski – AK Spartak (mlađi pionir), Ivona Stamenović – AK Spartak (mlađa pionirka), Stefan Jovanov – Ak Spartak / AK Crvena Zvezda (mlađi junior), Spasoje Petrov – FK Radnički (sportska nada), omladinska selekcija FK Omladinac 1927 (sportska nada), USR Linjak – Kup tolerancije (najbolja manifestacija i sportska promocija), AK Spartak (jubilej 40 godina postojanja), Borislav Petrović – ŠK Bata Ćosić (nagrada za životno delo), Đura Kanački – RK Mladost (posthumno za životno delo), košarkaška ekipa OŠ Dositej Obradović (najbolja ženska ekipa), ŠK Bata Ćosić (najbolja muška ekipa), KBK Dragon (najbolji klub), Neda Kukić – KK Radivoj Korać (za postignute sportske rezultate), Igor Ilić – KK Opovo 99 (najbolji senior) i kao najuspešniji sportista Opštine Opovo Uroš Janjić – KBK Dragon (Spartakova nagrada za 2020. i 2021. godinu)

Vremenske prilike: Danas do 37 stepeni, veoma toplo  do 6. jula

Vremenske prilike: Danas do 37 stepeni, veoma toplo do 6. jula

BEOGRAD, 29. juna (Tanjug) – U Srbiji će danas najviša dnevna temperatira dostići 37 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije i upozorio da će se veoma toplo vreme zadržati do 6. jula, a da se lokalno očekuju i tropske noći.

Prema prognozi, danas će preovlađivati sunčano, jutarnja temperatura biće od 14 do 23, najviša dnevna od 33 do 37 stepeni.

Posle podne u planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, tek ponegde je moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno jak, južni i jugoistočni.

I u Beogradu danas sunčano i veoma toplo. Vetar ujutro slab, a tokom dana i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 18 do 23 °C, najviša dnevna oko 36 °C.

Do 6. jula zadržaće se pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 37 °C, a ponegde se očekuju i tropske noći.

U četvrtak i petak posle podne u brdsko-planinskim, a u subotu i krajem perioda ponegde i u ostalim krajevima, uz lokalni razvoj oblačnosti biće i pljuskova s grmljavinom.