1

Letnja košarkaška liga: Opovčani u grupi A dočekuju Neolit

Opovčani u grupi A dočekuju Neolit
OPOVO, 3. jul 2021 . U okviru Letnje lige Banat Jug – grupa A, Opovčani u 9 kolu dočekuju starčevački Neolit. Termin utakmice je nedelja, 4. jul, 18:00 časova na otvorenom terenu u Opovu.
Srpska pravoslavna opština Baranda: Radovi na rekonstrukciji krova crkve

Radovi na rekonstrukciji krova crkve
BARANDA, 3. jul 2021 – U okviru projekta dobijenog na konkursu lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje verskih zajednica na teritoriji Opštine Opovo, startovali su radovi na rekonstrukciji krova crkve u Barandi.
Mesna zajednica Baranda: Nastavak radova na uređenju parka i centralne zone naselja

Nastavak radova na uređenju parka i centralne zone naselja

BARANDA, 3. jul 2021 – U organizaciji Mesne zajednice Baranda, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, nastavljeni su radovi na uređenju parka i centralne zone Barande.

Uređuju se zelene površine i brendiranje mesta. Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević.
Kulturno leto 2021: Najava bazara „Banatski slatki dan“

Najava bazara „Banatski slatki dan“

OPOVO, 3. jul 2021 – Opštinska narodna biblioteka Opovo u okviru manifestacije Kulturno leto 2021, u saradnji sa udruženjem Aktiv žena Opovo, organizuje 24.7.2021. godine prodajni bazar Banatski slatki dan.

Tema manifestacije je promocija slatkih tradicionalnih banatskih poslastica i banataskih običaja.

Ovaj događaj ima za cilj razvoj kulturnog turizma u opštini Opovo kroz predstaljanje banataskih običaja, kulinarskih specijaliteta, folklora i banatske kulure uopšte. Bazar će se održati na platou ispred Galerije Jovan Popović, a pored prodajne izložbe biće organizovan i kulturni program u kojem će učestvovati: KUD Čigra Opovo, KUD Sveti Nikola Sakule, dok će za muzički deo biti zaduženi Opovački tamburaši.

Pravo učešća imaju fizička i privatna lica, kao i udruženja građana. Izlagačima je obezbeđen sto za izlaganje i osveženje. Svi učesnici, odnosno, nosioci prijave, moraju da imaju sanitarnu knjižicu ili potvrdu i u obavezi su da poštuju sve propisane protivepidemijske mere, a koje se odnose na nošenje maski, dezinfekciona sredstva i propisano rastojanje.

Rok za prijave: najkasnije do 20.7.2021. godine.

Više informacija na tel: 066/9517794 ili putem mejla [email protected]
Dragon Sefkerin: Janjić sa reprezentacijom na internacionalnom kampu u Bugarskoj

Janjić sa reprezentacijom na internacionalnom kampu u Bugarskoj

SEFKERIN, 2. jul 2021 – Juniorska i seniorska kik boks reprezentacija Srbije učestvovaće od 4. do 11. jula na internacionalnom kampu, Kamčija – Bugarska sa planom učešća na svetskom prvenstvu.

Među 10 juniorskih reprezentativaca na spisku selektora je i naš Uroš Janjić iz Sefkerina.
Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe, tri devojčice i jedan

Paketi za novorođene bebe, tri devojčice i jedan

OPOVO, 3. jul 2021 – U prvoj julskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila četiri paketa za tri devojčice i jednog dečaka. Jedna prinova je majska, dok su tri junske. Dve bebe su iz Opova i dve iz Sakula.

Pakete su uručili zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i odbornik Predrag Ginculj.

MAJ: Andrijana Nećakov (Sakule); JUN: Kristina Papić (Opovo), Vidak Krstić (Opovo), Daria Stanojev (Sakule).
JP Mladost: Havarija na uličnoj vodovodnoj mreži u Sakulama

Havarija na uličnoj vodovodnoj mreži u Sakulama|

SAKULE, 3. jul 2021 – Zbog havarije na uličnoj vodovodnoj mreži, bez vodosnabdevanja je Sakule.

Ekipa JP „Mladosti“ je na terenu, radovi su u toku i kako su u komunalnom preduzeću saopštili, trudiće se da kvar saniraju u što kraćem roku.