Novo ruho sefkerinske škole od 1. septembra

Novo ruho sefkerinske škole od 1. septembra

SEFKERIN, 8. avgust 2023 – Učenike Izdvojenog odeljenja „Sveti Sava“ u Sefkerinu, Osnovne škole „Dositej Obradović“, 1. septembra čeka renoviran enterijer školske zgrade. Letnji raspust je iskorišćen za sprovođenje radova na hoblovanju, lakiranju i fugovanju parketa u svim učionicama i hodnicima, kao i postavljanju pločica u delu hodnika kod fiskulturne sale.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i direktor Osnovne škole „Dositej Obradović“ Slaviša Miškov.

Novo ruho sefkerinske škole od 1. septembra: Foto/Glas Opova

„Kao prosvetni radnik koji je najveći deo svog radnog veka proveo u ovoj školi moram da izrazim veliko zadovoljstvo što je urađena ova velika rekonstrukcija enterijera zgrade. Moram da istaknem da je parket postavljen pre 61 godinu i da je ovo prvi put da se renovira. Inače, projekat je finansiran konkursnim sredstvima koje smo dobili od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice“ uz logističku podršku lokalne samouprave, izjavio je Miškov.

Kako se izgradnjom novog vrtića u Sefkerinu, predškolsko odeljenje preselilo u novi objekta, u nastavku ovog projekta uradiće se probijanje zidova i spajanje prostorija osnovne škole i nekadašnje predškolske ustanove, tako da će sefkerinska škola dobiti dodatne radne prostorije.

VIDEO

 

Saobraćaj: Do 14. avgusta pojačana kontrola brzine kretanja

Saobraćaj: Do 14. avgusta pojačana kontrola brzine kretanja

BEOGRAD, 8. avgust 2023
Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će od danas do 14. avgusta sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
Tokom akcije, koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim presretačima.
Na auto-putevima biće merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Tanjug.
Određeni broj patrola snimaće brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju brzine dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je učinila prekršaj.
Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja.

ED Pančevo: Zbog planiranih radova isključenje struje u delu Opova

ED Pančevo: Zbog planiranih radova isključenje struje u delu Opova

OPOVO, 8. avgust 2023 – Prema najavi koja stoji na sajtu Elektrodistribucije Srbije / DP Novi Sad / ED Pančevo https://elektrodistribucija.rs/planirana-iskljucenja-srbija/NoviSad_Dan_0_Iskljucenja.htm  danas će se sprovoditi radovi u Opovu zbog čega u intervalu od 10:00 do 15:00 časova struje meće biti u sledećim ulicama:

Tamiška; JNA; B.Kidriča od Ribarske do Drugog Novog Naselja; Žarka Zrenjanina, I.L.Ribara; Ribarska; Šumska; Branka Radičevića, Slatinska; Branislava Nušića; Kratka; Bezimena; Drugo Novo Naselje