Osnovce na moru posetili predstavnici opštine, škole i Crvenog krsta

Osnovce na moru posetili predstavnici opštine, škole i Crvenog krsta

Osnovce na moru posetili predstavnici opštine, škole i Crvenog krsta

BAOŠIĆI, 16. Avgust 2023
Osnovce iz opštine Opovo koji letuju na crnogorskom primorju, tačnije u Baošićíma posetili su predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanovi, direktor osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Opova, Slaviša Miškov i sekretar Crvenog krsta Opovo, Dragana Avramović

Oni su razgovarali sa decom i njihovim nastavnicima o uslovima, smeštaju i interesantnim programima koji se svakodnevno odvijaju, pored plaže i u prostoru odmarališta Crvenog krsta u ovom mestu.

Na početku posete delegaciju naše opštine primio je upravnik odmarališta Momčilo Bjelivuk koji je predstavio kapacitete ove ustanove i u neposrednom razgovoru izrazio zadovoljstvo dobrom dosadašnjom saradnjom i pozitivno ocenio činjenicu da tako jedna mala opština uspeva da subvencioniše letovanje tolikom broju dece.

Deca iz opštine Opovo na letovanju u Baošićma 2023: Foto/Glas opova

Vaspitači, kojih ima ukupno šest zadovoljni su uslovima na letovanju i kažu da je svakodnevnim aktivnostima obogaćen  sadržaj koji je deci na raspolaganju.

Snežana Jeminović, jedan od vaspitača, za Glas Opova kaže da je koncept Crvenog krsta u odmaralištu odlično osmišljen i da ga oni zajedno sa decom sa zadovoljstvom primenjuju jer je raznovrstan, poučan i deci, pre svega zanimljiv.

Predsednik Markov je izrazio zadovoljstvo onim što je delegacija opštine videla na terenu i najavio nastavak ove prakse i u narednim godinama.
Kao i prethodne godine, tradicionalno predsednik je decu odveo na sladoled u  poslastičarnicu „Baošići“ gde je čuveni poslastičar Miđi svojim veštinama ponovo oduševio mališane i originalnim mini performansom izmamio osmehe svim prisutnima.

Deca na moru ostaju do 22 avgusta, što je ukupno devet noćenja.

Donirajte za crkvu u Sakulama

Donirajte za crkvu u Sakulama

SAKULE, 16. avgust 2023
Srpska pravoslavna crkvena opština Sakule, prikupljanje priloga za zamenu starih i postavljanje novih aluminijumskih prozora na hramu Sv. Oca Nikolaja u Sakulama. U toku je akcija prikupljanja sredstava, ostalo je da se prikupi još 400.000 od potrebnih 1.550.000 dinara.
Novac se može uplatiti na Žiro račun: 200-2278910101061-30 kod banke Poštanska štedionica ili doneti kod sveštenika.

,, Pozivamo sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu oko sakupljanja novčanih sredstava radi kupovine i postavljanja novih aluminijumskih prozora na hramu Sv Oca Nikolaja u Sakulama ” izjavio je Dušan Suknović sveštenik iz ovog mesta u našoj opštini.