U petak treće kombinovano tretiranje odraslih formi komaraca

U petak treće kombinovano tretiranje odraslih formi komaraca

OPOVO, 9. avgust 2023
U petak, 11. avgusta, u ranim večernjim časovima na teritoriji Opštine Opovo sprovešće se treće ovogodišnje kombinovano tretiranje odraslih formi komaraca sa zemlje i iz vazduha.

Tretman će se obaviti sredstvima i dozama propisanim i odobrenih od nadležnih institucija, a u skladu sa ugovorom. U slučaju pojave neplanirane neadekvatne meteorološke situacije tretman se odlaže za prvi sledeći adekvatan termin.

Do Berlina i nazad: Svetsko prvenstvo u streličarstvu

Do Berlina i nazad: Svetsko prvenstvo u streličarstvu

OPOVO/SEFKERIN, 9. avgust 2023 –
Put Berlina na Svetsko prvenstvo u streličarstvu zaputio se i naš sugrađanin Dragiša Jevtić iz Sefkerina. Prvenstvo se održavalo od 30. jula do 6. avgusta i predstavlja prvo takmičenje gde se mogu osvojiti kvote za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Na takmičenju je učestvovalo više od 550 takmičara iz 80 zemalja. Reprezentaciju Srbije je nastupila sa sedam takmičara i dva trenera.
Tokom svih sedam dana takmičenja vreme je bilo izuzetno promenljivo i kretalo se od laganog vetra i oblaka do jake kise i orkanskog vetra koji je nosio reklamne zastave i tende koje su trebale da zaštite takmičare od kiše.
Prvi dan takmičenja je bio rezervisan za zvaničan trening i regulisanje administrativnih stvari kao što su izrade akreditacija i prijave ekipa i takmičara.
Drugog dana su startovale kvalifikacije na osnovu kojih se raspoređuju parovi za eliminacije. Ukupno u eliminacije u svakoj kategoriji je ušlo 104 takmičara. Što zbog vremena, a što zbog velike treme vezane za prvi nastup na takmičenju ovakvog ranga i formata, Jevtić nije uspeo da se kvalifikuje za eliminacioni deo. Ispucao je ukupno 622 kruga što nije bilo dovoljno za više od 124 pozicije.
Trećeg dana takmičenja su nastupile eliminacije ekipa gde nažalost Srbija nije imala predstavnike koji su se kvalifikovali.
Četvrtog dana su nastupili pojedinci koji su se kvalifikovali za eliminacioni deo. Naša reprezentacija je imala 3 predstavnika i najbolje je prošao Ognjen Nedeljkovič sa zauzetim 17. mestom u kategoriji složeni luk seniori.
Peti, šesti i sedmi dan su bili rezervisani za četvrtfinalne i finalne mečeve.

Uplata trećeg kvartala godišnjeg poreza na imovinu za ovu godinu do 14. avgusta

Uplata trećeg kvartala godišnjeg poreza na imovinu za ovu godinu do 14. avgusta

OPOVO, 9. Avgust 2023
 Lokalna poreska administracija je saopštila da je rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za ovu godinu 14. avgust. Porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja, prema Zakonu o porezima na imovinu. Kako je navedeno, redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza, obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, kao i pokretanje prekršajnog postupka. Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti nadležnom opštinskom odeljenju Lokalne poreske administracije