Ispraćaj dece na letovanje u Baošiće (video)

Ispraćaj dece na letovanje u Baošiće (video)

Ispraćaj dece na letovanje u Baošiće

OPOVO, 12. avgust 2023 – Posredstvom Crvenog krsta, lokalne samouprave i osnovne škole, i ove godine deca sa teritorije Opštine Opovo letovaće u Crnoj Gori, u dečijem odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima.

Tokom 10 dana boravka deci je u odmaralištu obezbeđen kompletan zabavni i kreativni program uz vaspitače, četiri obroka dnevno i plaža u neposrednoj blizini odmarališta.

Novina u ovoj godini je značajno veća podrška lokalne samouprave u sufinansiranju letovanja koja iznosi 100 evra po detetu, tako da će ove godine na letovanje ići rekordnih 94 deteta, što je tri puta više nego prethodnih godina.

Pored roditelja, decu su ispratili predstavnici lokalne samouprave, osnovne škole i Crvenog krsta Opovo. Kafe Jež iz Opova je za sve putnike pripremio poklon putne pakete, a predsednik opštine Miloš Markov je mališanima poželeo srećan put i lep provod na moru, kao i sekretarka Crvenog krsta Opovo, Dragana Avramović

Roditelji i deca su pozitivno reagovali na ovu inicijativu koja je omogućila većem broju dece letovanje na moru.

Ne sumnjamo da će boravak u Baošićima za naše mališane biti zanimljiv i uzbudljiv, jer dosadašnja iskustva iz ovog odmarališta idu tome u prilog.