Lokalna samouprava: Uručeni besplatni rančevi za predškolce (video)

Lokalna samouprava: Uručeni besplatni rančevi za predškolce (video)

Uručeni besplatni rančevi za predškolce

OPOVO, 14. avgust 2023 – Lokalna samouprava nastavlja višegodišnju praksu dodele besplatnih školskih rančeva za naše najmlađe sugrađane. Nakon dodele besplatnih udžbenika za buduće đake prvake, ovog puta su svim predškolcima na teritoriji naše opštine uručeni školski rančevi.

Predsednik opštine Miloš Markov je još jednom istakao da su mu ovakvi projekti u okviru programa podrške deci i porodici posebno dragi.

Podeljeni besplatni školski rančevi predškolcima: Foto/Glas Opova

Naravno, ovim poklonima su se posebno obradovali mališani koji će tokom nove školske godine pohađati predškolski program pred polazak u osnovnu školu. Za predškolce iz Sakula, Barande, Opova i Sefkerina obezbeđeno je 110 školskih ranaca.

Sefkerin: Prijavite ekipu za Pasuljijadu

Sefkerin: Prijavite ekipu za Pasuljijadu

Prijavite ekipu za Pasuljijadu

SEFKERIN, 14. avgust 2023
XIV sefkerinska Pasuljijada održaće se 26. avgusta i organizatori, Udruženje „Tata i sinovi“  pozivaju zainteresovane da prijave svoje ekipe. Pasulj, meso i majice su obezbeđene od strane organizatora, skup je u 9 časova, a početak kuvanja u 10. Plaća se kotizacija u iznosu od 2500 dinara, a prijave se primaju do 23. avgusta.

Prijavite sveje ekipe na sledeće telefone:

060 0684167 Saša

060 6845455 Ćela

Skupština opštine Opovo: Održana 29. sednica lokalnog parlamenta

Skupština opštine Opovo: Održana 29. sednica lokalnog parlamenta

Skupština opštine Opovo: Održana 29. sednica lokalnog parlamenta
OPOVO, 14. avgust 2023 – Odbornici Skupštine opštine Opovo usvojili su sve tačke dnevnog reda 29. sednice lokalnog parlamenta.U okviru Odluke o izmenama i dopunama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Opštinske izborne komisije Opštine Opovo u stalnom sastavu za sekretara Komisije imenovana je Ankica Jožika (diplomirani pravnik), a za zamenika sekretara Jelena Petrović (diplomirani pravnik).

Načelnik za urbanizam Rade Cvetanović obrazložio Predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije solarne elektrane u k.o. Opovo i k.o. Baranda: Foto/Glas Opova

Odbornici su usvojili Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja JP „Mladost“ Opovo za 2023. godinu i Zaključak o usvajanju finansijskog izveštaja o poslovanju JP „Mladost“ Opovo za 2022. godinu.Takođe usvojen je i Predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije solarne elektrane u k.o. Opovo i k.o. Baranda čiji je cilj planska razrada predmetnog prostora radi privođenja planiranoj nameni direktnom primenom kroz izdavanje lokacijskih uslova i građevinske dozvole.