Lokalna samouprava: Prijem za najbolje učenike Opštine Opovo (video)

Lokalna samouprava: Prijem za najbolje učenike Opštine Opovo (video)

Prijem za najbolje učenike Opštine Opovo 

OPOVO, 2. avgust 2023 – U kabinetu predsednika opštine priređen je prijem za najbolje učenike osnovnih škola sa teritorije Opštine Opovo, koji su došli u pratnji svojih razrednih starešina i direktora škole.

Vukovcima su uručeni pokloni, po tablet računar, dok je Ognjen Nedeljkov, kao najbolji učenik u celoj opštini dobio laptop računar.

Predsednik opštine Miloš Markov i načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika učenicima su čestitali uspeh i poželeli puno ispunjenje želja u nastavku školovanja. U neposrednom razgovoru ovogodišnji „vukovci“ su izneli svoje utiske i planove. Po dvoje se odlučilo za gimnaziju i ekonomsku školu, dok će jedan srednje obrazovanje nastaviti u arhitektonsko – tehničkoj školi.

Ove godine je pet učenika sa najboljim uspehom. Iz Opova su Aniela Nedić, Luka Mojsa i Ognjen Nedeljkov, Dijana Tasić je iz Sefkerina, dok je Anja Aćimov iz Barande.

Lokalna samouprava je i ove godine postavila bilbord u centru Opova na kojem su predstavljeni najbolji učenici osnovnih škola „Dositej Obradović“ Opovo (IO „Sveti Sava“ Sefkerin) i „Zoran Petrović“ Sakule (IO „Olga Petrov“ Baranda).

Prijem najboljih učenika 2022/23: Foto/Glas Opova

Envipack: Sakupljanje otpadne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja

Envipack: Sakupljanje otpadne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja

OPOVO, 2. avgust 2023 – U organizaciji firme Envipack danas se u Opovu, Barandi i Sakulama sprovodi akcija prikupljanja otpadne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja. Akcija će naknadno biti sprovedena i u Sefkerinu.

Envipack doo je specijalizovani operater sa integralnom dozvolom za sakupljanje i transport opasnog i neopasnog otpada, osnovan od strane kompanije Galenika Fitofarmacija ad, prevashodno sa ciljem da se uspostavi sistem za sakupljanje i zbrinjavanje otpadne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja na teritoriji Republike Srbije. Osnovna namera je da se smanje količine generisanog otpada, očuvaju prirodni resursi i uspostavi optimalno upravljanje ambalažnim otpadom u skladu sa najboljim iskustvima zemalja EU i sveta.

Envipack otpadna ambalaža

„Odziv je bio odličan, našem pozivu se odazvalo 95 posto pozvanih poljoprivrednika, međutim, akcija je malo podbacila u količinskom aspektu“, rekli su nam iz firme Envipack.

Pored individualnih poljoprivrednih gazdinstava, otpadna ambalaža je preuzeta i u poljoprivreddnom kombinatu Agros doo Opovo gde je, kako se i očekivalo, otpadne ambalaže količinski bilo i najviše.