Saobraćaj: Do 14. avgusta pojačana kontrola brzine kretanja

08/08/2023

BEOGRAD, 8. avgust 2023
Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će od danas do 14. avgusta sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
Tokom akcije, koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim presretačima.
Na auto-putevima biće merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Tanjug.
Određeni broj patrola snimaće brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju brzine dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je učinila prekršaj.
Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 8 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: 7 - 15h...

najnovije

najčitanije