Streličarstvo: Srebro i bronaza za opovačke streličare na finalu kupa

Streličarstvo: Srebro i bronaza za opovačke streličare na finalu kupa

Srebro i bronza za opovačke streličare na finalu kupa

Ove nedelje u Novom Sadu na terenu Streličarskog kluba „Velos“ je održano finale Kupa Srbije u metnom streličarstvu. Takmičari Streličarskog kluba Panćevo iz naše opštine opet su imali zapažene rezultate. Takmičenje se odvijalo tokom ćetiri etape i finalnog takmičenja. Na svakoj etapi takmičenja su prikuljani bodovi koji će se na kraju sabirati i na osnovu kojih se utvrditila finalna rang lista i konačni pobednici Kupa Srbije.

U kategoriji kadetkinja olimpijskim lukom Danijela Tadić je na finalnom turniru i u konačnom plasmanu zauzela četvrto mesto.

Bronzanom medaljom se okitio Robert Mažing u konkurenciji seniora golim lukom. Dragiša Jevtić je bio uspešniji i zauzeo je drugo mesto u konkurenciji seniora olimpijskim lukom.

Opštinski štab za vanredne situacije: Proglašena vanredna situacija zbog epidemije afričke kuge svinja

Opštinski štab za vanredne situacije: Proglašena vanredna situacija zbog epidemije afričke kuge svinja

Proglašena vanredna situacija zbog epidemije afričke kuge svinja

OPOVO, 21. avgust 2023 – Na osnovu člana  39. stav 1.  Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srbije“ broj 87/18),  člana 20. stav 1. tačka 8. i člana 44. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srbije“, broj 129/2007, 83/2014 – dr. zakon, 101/2016 – dr. zakon i 47/2018)  i člana 66. Statuta opštine Opovo („Opštinski službeni glasnik opštine Opovo“, broj 2/19)  i na osnovu Zaključka Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Opovo broj 06-41/23 od 21.08.2023. godine, predsednik opštine Opovo donosi ODLUKU O PROGLAŠENJU VANREDNE SITUACIJE NA CELOJ TERITORIJI OPŠTINE OPOVO

Član 1.

Proglašava se vanredna situacija na celoj teritoriji opštine Opovo.

Član 2.

Vanredna situacija se proglašava zbog širenja zarazne bolesti „Afričke kuge svinja“ a radi sprovođenja preventivnih i operativnih mera i zaštite, otklanjanje posledica i rizika i pretnji po stanovništvo, materijalna dobrai životnu sredinu.

Član 3.

O sprovođenju ove odluke staraće se Opštinski štab za vanredne situacije opštine Opovo u skladu sa članom 43. i 44. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srbije“ broj 87/18).

Član 4.

Ovu odluku dostaviti Okružnom štabu za vanredne situacije Pančevo, Republičkom štabu za vanredne situacije – Sektor za vanredne situacije, Odeljenju za VS u Pančevu, Javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera zaštite i spasavanja.

Član 5.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u Opštinskom službenom glasniku opštine Opovo.

 

Galerija: U utorak otvaranje izložbe „Produženi pogled“

Galerija: U utorak otvaranje izložbe „Produženi pogled“

Galerija: U utorak otvaranje izložbe „Produženi pogled“

OPOVO, 21. avgust 2023 – U utorak, 22. avgusta (19:00h), u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu, biće priređeno otvaranje izložbe „Produženi pogled“ autorke Olivere Savić Popović.
Izložbu će otvoriti autorka izložbe, Olivera Savić Popović i direktorka Galerije Jovan Popović, Katarina Nikolić Ralić.
Izložba će biti otvorena do 15. septembra 2023.

Sanda ful kontakt: Otvoreno prvenstvo Balkana

Sanda ful kontakt: Otvoreno prvenstvo Balkana

Sanda ful kontakt: Otvoreno prvenstvo Balkana

Otvoreno prvenstvo Balkana u disciplini borbe sanda fulkontakt održano je u Turskom gradu Jedrene od 14. do 17. Avgusta.

Srbiju je predstavljalo 53 takmičara, osvojene su četiri zlatne, sedam srebrnih i 10 bronzanih medalja.

Sefkerinac Sava Vojinov iz kluba”Dragon, odlično je odradio dve jake borbe sa predstavnicima Turske reprezentacije, pružio je svoj maksimum, dao je sve od sebe, ali su turski rivali dobili veći broj bodova i odneli pobede u kadetskoj klasi.

Zahvaljujući Turskoj federaciji koja je pokrila veći deo troškova, predstavnici Srbije su učestvovali u velikom broju, a tim su sačinjavali najuspešniji takmičari različitog uzrasta od kadeta do seniora.

Na prvenstvi je učestvovalo 3700 takmičara iz 16 zemalja Evrope , Azije i Afrike.