ED Pančevo: Apel i brojevi telefona za hitne intervencije nakon oluje

ED Pančevo: Apel i brojevi telefona za hitne intervencije nakon oluje

Pančevo, 5. avgust 2023
Usled jakog nevremena na mnogim mestima došlo je do kvarova i kidanja provodnika nadzemne elektroenergetske mreže.
Moguće je da su provodnici koji se nalaze na zemlji, rastinju ili objektima pod naponom i opasni po život.
Iz tih razloga apelujemo da građani, ako primete takvu ili drugu sličnu situaciju, bez odlaganja prijave na sledeće brojeve telefona:
013/319220 PDC PANČEVO
013/833781 ODC VRŠAC

Imajući u vidu obim i stepen oštećenja nadzemne elektroenergetske mreže koju je pretrpela Elektrodistribucija Pančevo, još jednom apelujemo na strpljenje građana, jer su naši svi kapaciteti angažovani 24 sata dnevno na otklanjanju kvarova.

Elektrodistribucija Pančevo

RHMZ upozorava na promenu vremena i nepogode, crveni i narandžasti meteo-alarm

RHMZ upozorava na promenu vremena i nepogode, crveni i narandžasti meteo-alarm

SRBIJA, 5. Avgust 2023
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u Srbiji danas doći do značajne promene vremena i na vremenske nepogode u drugom delu dana – obilne padavine, grad i olujni vetar. Na području Banata, Beograda, Šumadije, Pomoravlja i istočne Srbije na snazi je crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme, dok je u ostalim delovima zemlje na snazi narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno. Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim, povremeno i jakim severozapadnim vetrom, pre podne zahvatiće zapadne i jugozapadne predele Srbije, kao i zapad Vojvodine, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve.

Na jugu i istoku zemlje još danas vrlo toplo, do 35 stepeni Celzijusa. U drugom delu dana u svim predelima veoma nestabilno, pa se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode u vidu jakih pljuskova sa grmljavinom (od 20 do 40 mm), gradom i olujnim udarima vetra. Najintenzivniji grmljavinski procesi i veća količina padavina očekuju se u centralnoj i istočnoj Srbiji, na istoku Vojvodine, delovima Beograda, kao i u delovima zapadne Srbije, gde može pasti i od 40 do 70 mm za 12 sati, lokalno i više.

U nedelju i početkom sledeće sedmice u svim predelima osetno hladnije, dnevna temperatura biće ispod proseka za ovaj period godine. U Beogradu posle podne i uveče veoma nestabilno, a pri intenzivnim grmljavinskim procesima u pojedinim delovima grada očekuje se velika količina padavina, od 30 do 50 mm, lokalno i više, kao i pojava grada i kratkotrajno olujnog severozapadnog vetra.

Mandalina, seoska zavetina u Sefkerinu

Mandalina, seoska zavetina u Sefkerinu

Mandalina, seoska zavetina u Sefkerinu

SEFKERIN, 3/4. avgust 2023 – Najveći sefkerinski praznik proslava seoske zavetine Mandaline otvoren je na takozvanom dočeku slave predstavom za decu na kojoj je mališane zabavio mađioničar Filip – Bubbleman, koja je održana u dvorištu osnovne škole. U večernjim časovima, u svečanoj sali mesne zajednice otvorena je izložba slika sefkerinske umetnice Javorke Stamenković, koja se publici predstavila 35 ulja na platnu.

Na dan slave (Blaga Marija – Mandalina), u crkvi svetog Arhangela Gavrila održana je liturgija, a nakon toga organizovana je mala svečanost u svečanoj sali mesne zajednice gde su pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednik Saveta mesne zajednice Sefkerin Stevan Stanov uručili poklon – knjige odličnim učenicima, ovogodišnjim maturanrima sefkerinske osnovne škole.

U popodnevnim satima, u Glogonju je odigrana fudbalska utakmica između sefkerinskog Tempa i BSK Batajnice. Gosti su pobedili rezultatom 1:2 (1:1).