Uručeni besplatni udžbenici za buduće đake prvake (video)

Uručeni besplatni udžbenici za buduće đake prvake (video)

Uručeni besplatni udžbenici za buduće đake prvake

OPOVO, 3. avgust 2023 – U holu Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu, lokalna samouprava je uručila besplatne udžbenike za 72 buduća đaka prvaka. Na ovaj način, pored dece koja već ispunjavaju uslove za besplatne udžbenike po drugoj osnovi, kao primaoci socijalne pomoći ili treće dete, svi budući đaci prvaci na teritoriji Opštine Opovo imaće besplatne udžbenike.

Prisutnu decu i roditelje pozdravili su predsednik opštine Miloš Markov i direktori osnovnih škola „Dositej Obradović“ i „Zoran Petrović“, poželevši im lepo druženje sa ovim knjigama i uspešno školovanje.

Lokalna samouprava je uručila besplatne udžbenike za 72 buduća đaka prvaka: Foto/Glas Opova

„Prvi put da svi đaci prvaci na teritoriji Opštine Opovo dobijaju besplatne udžbenike i veliko mi je zadovoljstvo što naša lokalna samouprava uvela ovu novinu. Pored dece koja svakako dobijaju udžbenike od programa Vlade Republike Srbije, tako je i naša lokalna samouprava ove godine izdvojila sredstva iz budžeta za nabavku udžbenika za sve đake prvake. Meni je ovo jedan od najdražih projekata koje ove godine realizujemo i ciljano smo ga sproveli tokom avgusta, jer kako su naši direktori škola u šali rekli, da budući đaci tokom leta malo prelistaju udžbenike sa svojim roditeljima i da 1. septembra budu u potpunosti opremljeni i spremni“, izjavio je Markov.

Besplatni udžbenici naišli su na lep prijem kod roditelja koji su pohvalili ovu inicijativu lokalne samouprave i istakli da im puno znači u uštedi porodičnog budžeta.

Kako je predsednik Opštine Opovo istakao, ova praksa će se nastaviti i u budućnosti.
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Atletika: Sefkerinac Stefan Jovanov „na putu za Jerusalim“

Atletika: Sefkerinac Stefan Jovanov „na putu za Jerusalim“

BEOGRAD, 3. avgust 2023 – Juče je u prostorijama Atletske dvorane na Banjici, održana Konferencija za medije Srpskog atletskog saveza kao najava naše reprezentacije pred Evropsko prvenstvo za starije juniore i juniorke u Jerusalimu.

Evropsko prvenstvo održava se od 7. do 10. avgusta na međunarodnom atletskom stadionu u Givat Ramu koji je deo sportskog centra Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu.

Boje naše zemlje braniće 10 atletičarki i 8 atletičara, zajedno sa preko 1000 takmičara iz 44 zemlje.

Angelina Topić TJB Vis i Dalj; Adriana Vilagoš SEN Koplje; Saima Murić NOP 1500m; Mejra Mehmedović NOP 3000m i 3000m stipl; Milica Tomašević CZB 3000m ; Zorana Rokavec MLZ Vis ;  Teodora Boberić TJB Troskok i Dalj; Natalija Dragojević OAK Troskok ;Aleksandrija Mitrović NBG Troskok ; Dunja Sedlaček NBG Dalj ; Miloš Nisić TJB 200m ; Nikola Kostić KOŠ 400m pr ; Strahinja Radaković VNS 110m pr ; Bojan Novaković NBG 110m pr ; Mihajlo Katanić MSO 400m pr ; Aldin Ćatović NOP 3000m ; Jovan Stranić VNS Kladivo; Stefan Jovanov CZB Kugla,  naš mladi sugrađanin iz Sefkerina

Centar Ministarstva odbrane Pančevo: U petak predstavljanje javnog konkursa za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

Centar Ministarstva odbrane Pančevo: U petak predstavljanje javnog konkursa za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

U petak predstavljanje javnog konkursa za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

OPOVO, 3. avgust 2023
Povodom javnog konkursa za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem ( uputni rok  septembar 2023. godine ) i Vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire ( uputni rok septembar  2023. godine) . Centar Ministarstva odbrane Pančevo će održati promociju u Opovu, 4. avgusta od 10 do 12   časova u parku u Opovu.
Pozivaju se zainteresovani kandidati da posete promociju i bolje se upoznaju sa detaljima raspisanog javnog konkursa.
U nastavku pročitajte kompletan tekst javnog konkursa:

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

                                  Dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i Vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire

 Obaveštenje za javnost

Centar Ministarstva odbrane Pančevo, obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola, da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem ( uputni rok  septembar 2023. godine ) i Vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire ( uputni rok septembar  2023. godine) .

Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa :

 

Opšti uslovi:

  • da je državljanin Republike Srbije;
  • da nije osuđen na kaznu maloletničkog zatvora ili bezuslovno na kaznu zatvora zbog krivičnog dela (dok kaznu ne izdrži ili ne bude pušten na uslovni otpust);
  • da se ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti;
  • da je zdravstveno sposoban za vojnu službu;
  • da nije odslužio vojni rok sa oružjem i
  • da ima mesto prebivališta na teritoriji Republike Srbije.

Pored opštih uslova kandidat za vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire mora ispunjavati i sledeće uslove:

  • da ima završene osnovne akademske studije odnosno osnovne strukovne studije od značaja za Vojsku Srbije;
  • da ispunjava uslove propisane za regrute koji se upućuju u posebne jedinice Vojske Srbije i
  • da ima pozitivnu bezbednosnu proveru.

Zainteresovani kandidati mogu izvršiti prijavu za DSVR ličnim dolaskom u Centar MO Pančevo (ul. Miloša Obrenovića broj 1, 26000 Pančevo) kao i preko portala e- Uprave

( aplikacija „ Dobrovoljac“) ili na šalterima JP „ Pošte Srbije.“

Više informacija mogu dobiti na internet stranici   Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs, ili u Centru Ministarstva Odbrane Pančevo, adresa Miloša Obrenovića br.1, Pančevo, gde mogu podneti i prijavu.

Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u jedan od tri centra za obuku Vojske Srbije: Sombor, Valjevo ili Leskovac.

Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.

Služenje vojnog sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

 

 

                                                                              Centar Ministarstva odbrane Pančevo

Republički Hidrometeorološki Zavod: Naredna dva dana osetno toplije

Republički Hidrometeorološki Zavod: Naredna dva dana osetno toplije

Naredna dva dana osetno toplije
Srbija,  03.avgust 2023.
Danas se očekuje pretežno sunčano i osetno toplije. Vetar slab i umeren južnih smerova. Najviša temperatura od 34 do 36 °C.
U petak pretežno sunčano i toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 38 °C. Uveče i u toku noći ka suboti na severu nestabilno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz mogućnost i lokalne pojave grada i jakog vetra. Za vikend zahlađenje za 10 do 15 stepeni, u subotu u svim krajevima mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama, a u nedelju ujutro i pre podne na istoku i jugu još ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. U nedelju uveče na severu i zapadu, a tokom noći ka ponedeljku i u ostalim krajevima novo prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Zatim pretežno sunčano, a od utorka se očekuje i manji porast temperature.