Skupština opštine Opovo: Održana 26. sednica lokalnog parlamenta

28/04/2023

 Održana 26. sednica lokalnog parlamenta

OPOVO, 28. april 2023 – Na 26. sednici Skupštine opštine Opovo razmatrano je i usvojeno devet tačaka dnevnog reda.

Odlukom o prenosu prava korišćenja nepokretnosti upisanoj u Listu nepokretnosti br.1259 k.o. Opovo na parceli br. 5020 k.o. Opovo Predškolskoj ustanovi „Bambi“ premosi se pravo korišćenja ustanovi PU „Bambi“ na nepokretnosti u javnoj svojini Opštine Opovo, i to na zgradi poslovnih usluga, Bratstva jedinstva 7A (zgrada KEBS), ukupne površine 105m².  Pravo korišćenja na nepokretnosti prenosi se bez naknade, radi obavljanja delatnosti u skladu sa aktom o osnivanju ustanove.

Odlukom o vršenje eksterne revizije završnog računa budžeta Opštine Opovo za 2022. godinu, na osnovu saglasnosti Državne revizorske institucije, angažovaće se lice koje ispunjava uswlove za obavljanje poslova revizije finansijskih izveštaja, propisane zakonom kojim se uređuje računovodstvo i revizija.

26. sednica lokalnog parlamenta: Foto/Glas Opova

Rešenjem o izmeni Rešenja o imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Zoran Petrović“ Sakule, razrešava se na lični zahtev dužnosti člana školskog odbora Ivana Divljački, a imenuje za novog člana Spomenka Vujčin.

Rešenjem o izmeni Rešenja o izboru Saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine, prestaje mandat članu Saveta Gustom Ivanovu, usled smrti imenovanog, a u Savet se bira istoimeni Gusti Ivanov, takođe iz Sefkerina.

Odbornici su pozitivno glasali na zaključke o usvajanju izveštaja o radu za 2022. godinu Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Opovo, Opštinske uprave Opštine Opovo i Opštinske narodne biblioteke Opovo, a na kraju dali saglasnost na upotrebu imena Opštine Opovo u nazivu udruženja – Udruženje preduzetnika Opštine Opovo.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije