Multimedijalno veče u galeriji: Izložba Masima Francalancija uz nastupe hora i rok grupe

November 21, 2022

Izložba Masima Francalancija uz nastupe hora i rok grupe
OPOVO, 21. novembar 2022 – U utorak, 22. novembra (19:00h) u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu očekuje vas multimedijalni umetnički događaj. Organizator izložbe ONB Opovo poziva sve zaintersovane da posete izložbu i uživaju u programu:
Podsećamo vas da je u utorak, 22. novembra svečano otvaranje izložbe „Vizonarski metabolizam“ autora Masima Francalacija. Ovo je druga internacionalna izložba i poslednja u ovogodišnjoj izlagačkoj sezoni.
Nekoliko razloga zašto treba da posetite ovu izložbu. Zbog umetnika, naravno.

Masimo Francalanci (Massimo Francalanci), vizuelni umetnik iz Italije, studirao je na Umetničkoj školi u Firenci (Liceo Artistico di Firenze) da bi stekao kvalifikaciju magistra umetnosti sa specijalizacijom iz arhitekture, zatim je pohađao Arhitektonski fakultet u Firenci (Facoltà di Architettura di Firenze, ISIA) i Politehničku školu u Milanu (Politecnico di Milano), postavši tako diplomirani inženjer arhitekture, specijalizovan za proračune i projektovanje osvetljenja. Još tokom studija, radi u konzorcijumu IACSA, gde na mestu projektanta za komponente namenjene vojnoj, svemirskoj i aeronautičkoj upotrebi projektuje instrumente koji će leteti u ISS (Međunarodna svemirska stanica) i Šatlu. Hor Kulturnog centra Opovo „Harmonium“ nastupiće prvi put posle samo mesec i po dana od osnivanja. Dođite da ih podržimo! Sagovornici na izložbi su: naša saradnica, istoričar umetnosti Ivana Milinković koja će vam pričati sve o brutalističoj arhitekturi i konceptu izložbe, Stevan Ubović, poznavalac italijanske kulture i prilika u Rimu, kao i autor masimo Francalanci.
Tokom izložbe uživaćete u sjajnoj muzici  u izvođenju grupe „Žika i Savulovi“.
Italijansko-srpsko veče biće, naravno, i u znaku dobre kuhinje. Ne propustite.

pročitajte još i

Bioskop: Prodaja ulaznica u sredu od 16:00 časova

Bioskop: Prodaja ulaznica u sredu od 16:00 časova

Prodaja ulaznica u sredu od 16:00 časova OPOVO, 29. novembar 2022 – Na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra Opovo, u sredu, 30. novembra, biće prikazana dva filma. U 18:00 časova dečji film Dečak i delfin“ i od 20:00 časova novi domaći hit film „Vera“. ULAZNICE ĆE...

Ponedeljkom u biblioteci: Vajanje glinom za odrasle

Ponedeljkom u biblioteci: Vajanje glinom za odrasle

Vajanje glinom za odrasle OPOVO, 29. novembar 2022 -   U okviru programa „Ponedeljkom u biblioteci“ održana je treća kreativna radionica za odrasle na temu vajanja gline. Opštinska narodna biblioteka Opovo poziva sve zainteresovane građane da se pridruže i učestvuju u...

najnovije

najčitanije