Sefkerin: Havarija u vodovodnoj podstanici, radovi na sanaciji u toku (video)

05/11/2022

Havarija u vodovodnoj podstanici, radovi na sanaciji u toku 

SEFKERIN, 5. novembar 2022 – Zbog havarije poklopca za ventile za odvod vode u rezervoare, koja se dogodila jutros u postrojenju vodovodne podstanice u Sefkerinu, došlo je do izlivanja vode i potapanja elektronike što je izazvalo nestanak struje i prestanak rada ove vodostanice i vodosnabdevanja u Sefkerinu.
Radnici Javnog preduzeća „Mladost“ su od jutros na terenu gde su počeli radovi na sanaciji koja će zbog ozbiljnosti posledica havarije potrajati.
Vodostanicu u Sefkerinu je obišao i predsednik opštine Miloš Markov gde je sa sa vd direktorom komunalnog preduzeća Slavkom Mančevim razgovarao o alternativnim rešenjima za snabdevanje vode ovog mesta dok se havarija ne sanira.

Vodostanicu u Sefkerinu obišao predsednik opštine Miloš Markov; Foto/Glas Opova

Mančev je istakao ozbiljnost havarije i najavio postavljanje cisterne za snabdevanje vodom dok se ne uspostavi redovno vodosnabdevanje.
„Usled havarije poklopca za ventile za odvod vode u rezervoare došlo je do izlivanja vode u podstanici i potapanja elektroromana i kompletne elektronike tako da je tek nakon toga došlo do isklučenja struje. Kvar je ozbiljan, trenutno ispumpavamo vodu i nakon toga ćemo uraditi defektažu i demontažu opreme, a što se tiče nekog termina za redovno snabdevanje vodom ovog trenutka nismo u mogućnosti da to definišemo. Mi ćemo gledati da u što kraćem roku uspostavimo redovno vodosnabdevanje ali u toku su razgovori i vrlo brzo ćemo obezbediti cisternu za snabdevanje stanovništva vodom koja će biti stacionirana u centru naseljenog mesta kod robne kuće“, izjavio je Mančev.
Nadležni su građanima Sefkerina uputili molbu za razumevanje i strpljenje jer je u pitanju havarija čija sanacija traži određeno vreme.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kultura: Vila Helena kao nekad (video)

Kultura: Vila Helena kao nekad (video)

Vila Helena kao nekad (video) https://youtu.be/_52CAFjFfto OPOVO, 5. decembar 2023 – Vila Mis Helena je svakako jedan od najstarijih i istorijski najznačajnijih arhitektonskih objekata u Opštini Opovo. Zgradu je podigao krajem 19. i početkom 20. veka austrougarski...

najnovije

najčitanije