Na Spartakovom krosu 250 devojčica i dečaka

Na Spartakovom krosu 250 devojčica i dečaka

OPOVO, 24. maj 2024 – Trećeg dana manifestacije Majski dani, na fudbalskom terenu Omladinca, održan je  „Spartakov kros“ u organizaciji opovačkog atletskog kluba „Spartak“. Lep prizor, teren ispunjen decom, a manifestaciju je otvorio predsednik opštine Miloš Markov koji je pozdravio prisutne učesnike i posetioce, a takmičarima poželeo puno uspeha.

Na krosu je učestvovalo 250 atletičara u kategorijama mlađih selekcija za devojčice i dečake od 2009. do 2018. godišta, a trčalo se u disciplinama 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600 i 800 metara. Na krosu je učestvovalo 14 klubova: Vojvodina (Novi Sad), Inđija, Soko (Vrdnik), Smederevo, Požarevac, Dinamo (Pančevo), Tamiš (Pančevo), Panonija (Pančevo), Surčin, Munje (Beograd), Sirmijum (Sremska Mitrovica), Srem (Sremska Mitrovica), Škola sporta Opovo i Spartak (Opovo).

Za sve takmičare bilo je obezbeđeno pecivo i sokovi, pobednicima, odnosno za prva tri prvoplasirana mesta, uručene su medalje, diplome i majice, a nagrade su uručivali sekretar Skupštine opštine Opovo Goran Fogl, koordinator Sportskog saveza Opštine Opovo Srba Đorđević i Nebojša Slavković, jedan od sponzora manifestacije.

 

Napreduju radovi na rekonstrukciji škole u Barandi (video)

Napreduju radovi na rekonstrukciji škole u Barandi (video)

Napreduju radovi na rekonstrukciji škole u Barandi

BARANDA, 24. maj 2024 – Predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević obišli su radove na projektima rekonstrukcije objekta osnovne škole u Barandi. U pitanju su projekti koji su podržani od strane Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, a obuhvataju rekonstrukciju potkrovlja zgrade gde će biti tri nove učionice, izgradnju trpezarije u prizemlju i rekonstrukciju fiskulturne sale.

Markov je izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova i očekuje završetak radova u roku.

„Došli smo da vidimo kako napreduju radovi, došli smo pomalo i nenajavljeni da vidimo da li su tu izvođači, da li rade, da li će rokovi biti ispoštovani. Zadovoljni smo onim što smo videli, potkrovlje će uskoro biti i gotovo, posle toga se kreće sa postavljanjem pregradnih zidova i formiraju se te prostorije, odnosno učionice i kako su mi izvođači radova objasnili sledi rušenje određenih zidova u prizemlju kako bi se formirao prostor za trpezariju. Rokovi koji su zadati stoje da će biti ispoštovani, takođe, što se tiče fiskulturne sale izuzetno sam zadovoljan kako izgleda i kako napreduje dinamika. Razgovarao sam sa izvođačima, razgovarali smo kako će sala izgledati kada bude završena i vidim da se to odvija na najbolji mogući način, tako da svim onim što smo videli, zadovoljni smo i radujemo se da uskoro ovaj projekat privedemo kraju“, rekao je Markov.

Rok za završetak radova je sredina jula ove godine.

U nedelju 26.maja nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda- prvi put i fizijatrijski pregledi dece

U nedelju 26.maja nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda- prvi put i fizijatrijski pregledi dece

OPOVO, 24. Maj 2024
Usled velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 26.maja, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

Tom prilikom, u periodu od 8 do 17 časova, i u Domu zdravlja Opovo biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

Takođe, u istom periodu, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno provere krvnu sliku i izmere krvni pritisak, provere hormone štitaste žlezde, obave pulmološki pregled ( a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina biće obavezno urađen i rentgen pluća)  i urade tumor markere prostate.

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Podsetimo, protekle nedelje je 23 hiljade građana obavilo preventivne preglede, a kod njih 1800 uočene su zdravstvene nepravilnosti i poslati su na dalju dijagnostiku i lečenje

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom izražava zahvalnost svim građanima koji su protekle nedelje obavili preglede, i poziva sve da isto učine i ove. Naročito apelujemo na roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, koja usled nedovoljno fizičke aktivnosti i uvećanja vremena koje provode ispred ekrana mobilnih telefona, sve češće imaju probleme lokomotronog sistema, odnosno kičmenog stuba.

 

 

Predškolska ustanova Bambi: U svetu postoji jedno carstvo

Predškolska ustanova Bambi: U svetu postoji jedno carstvo

U svetu postoji jedno carstvo

OPOVO, 24. maj 2024 – U svečanoj Sali OŠ „Dositej Obradović“ održana je priredba Predškolske ustanove „Bambi“ pod nazivom „U svetu postoji jedno carstvo“. Kao i uvek, kada su u pitanju naši mališani, sala je bila premala da primi sve koji su želeli da isprate priredbu, koja se gledala i iz hodnika škole. Među zvanicama je bio i predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave, kao i predstavnici lokalnih javnih ustanova, preduzeća i institucija.

Povodom priredbe, predškolska ustanova je objavila saopštenje.

Već po tradiciji, kada se održavaju Majski dani opštine Opovo, Predškolska ustanova „Bambi“ se priključuje manifestaciji. Vrtić nije samo ustanova u kojoj deca borave, vrtić je ustanova u kojoj se deca vaspitavaju i obrazuju kroz druženje i igru u skladu sa njihovim potrebama, tako da i sama manifestacija nosi naziv „U svetu postoji jedno carstvo“.

Ove godine na priredbi je učestvovalo 11 vaspitnih grupa i približno 230 dece. Uložen je veliki trud i rad, kako samih vaspitačica, tako i svih zaposlenih. Sva ta radosna i nasmejana lica dece, roditelja, svih naših prijatelja, daju nam podstrek da još više i bolje ulažemo u naše najveće bogatstvo, a to su deca jer DECA SU UKRAS SVETA!

PU „Bambi“ Opovo

U petak atletski kros, u subotu fudbalski turnir, bazar i folklorni koncert

U petak atletski kros, u subotu fudbalski turnir, bazar i folklorni koncert

OPOVO, 24. maj 2024 – U okviru manifestacije Majski dani (Dan opštine Opovo), u petak, 24. maja, na programu je „Spartakov kros“, a takmičenje počinju u 17:00 časova na fudbalskom terenu FK „Omladinac“ u Opovu.

U subotu, 25. maja očekuje nas bogat program. Na fudbalskom terenu FK „Omladinac“ od 9:30 časova održaće se  fudbalski turnir „Nikolina Babin“ u organizaciji Škole fudbala „Spartanac“. Pored domaćina učestvuju i škole fudbala Voždovac, Sinđelić i Ole.

Na centralnom trgu u Opovu u 15:00 časova počinje veliki bazar na kojem će učestvovati oko 40 izlagača. U 17:00 časova je predviđen defile folklornih ansambala u okviru folklornog festivala „Đurđevak“, koji će od 19:00 časova nastupati na velikoj bini u centru Opova.
Na koncertu nastupaju kulturno umetnička društva „Sveti Nikola“ Sakule, „Tamiški vez“ Opovo, „Mladost“ Glogonj, „Čigra“ Opovo, „Uroš Predić“ Orlovat i „Čenta“. ..