Majski dani Opštine Opovo: U sredu liturgija, Svetonikoljska litija i izložba

Majski dani Opštine Opovo: U sredu liturgija, Svetonikoljska litija i izložba

OPOVO, 21. maj 2024 – Povodom hramovne slave „Prenos moštiju Svetog oca Nikole“ u sredu, 22. maja, održaće se liturgija (9:00h), a nakon toga i tradicionalna Svetonikoljska litija (10:30h) koja će proći centralnim ulicama Opova.
Liturgijom i litijom zvanično počinju i Majski dani (Dani opštine Opovo) koji će trajati do nedelje 26. maja.
Crkvena opština Srpske pravoslavne crkve Opovo i lokalna samouprava pozivaju vernike i građane da se pridruže litiji, kao i svim drugim manifestacijama koje će se tokom narednih pet dana održati.
U okviru Majskih dana, u sredu, u 19:00 časova, u Galeriji „Jovan Popović“ na programu je otvaranje izložbe „Stvaraoci Opova“.

Galerija Jovan Popović: U sredu otvaranje izložbe „Stvaraoci Opova“

Galerija Jovan Popović: U sredu otvaranje izložbe „Stvaraoci Opova“

OPOVO, 21. maj 2024 – U sredu, 22. maja, u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu (19:00h) biće priređeno svečano otvaranje tradicionalne izložbe „Stvaraoci Opova. Ovo je jubilarna 30. izložba, koja se održava povodom opovačke hramovne slave „Prenos moštiju svetog oca Nikole“ i ove godine okuplja rekordan broj izlagača, odnosno 35 autora.
Izložbu će otvoriti direktorka galerije Katarina Nikolić Ralić, a u okviru programa nastupiće opovački hor HarmoniUm.
Ovogodišnja izložba posvećena je osnivačima ove umetničke manifestacije, likovnom pedagogu Slavku Antiću i tadašnjem direktoru galerije Pal Dečovu.

 

Markov obišao radove na izgradnji novog dečijeg igrališta u Barandi (video)

Markov obišao radove na izgradnji novog dečijeg igrališta u Barandi (video)

Markov obišao radove na izgradnji novog dečijeg igrališta u Barandi

BARANDA, 21. maj 2024 – U okviru parkovskog prostora u Barandi u toku su radovi na izgradnji novog dečijeg igrališta. Radovi se trenutno izvode na betoniranju podloge, a tim povodom gradilište su obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević.

Nakon obilaska gradilišta predsednik opštine je najavio izgradnju još dva dečija igrališta u Sakulama i Sefkerinu.

Radovi se trenutno izvode na betoniranju podloge/Glas Opova

„Danas smo u Barandi obišli izgradnju podloge za novo dečije igralište, a moram da napomenem da posle Barande kreće izgradnja potpuno novih i modernih dečijih igrališta u Sakulama i Sefkerinu. Time zaokružujemo ovu priču gde smo u prethodnom periodu sagradili pet dečijih igrališta i dva porodična parka. Zaista smo se trudili da unapredimo kvalitet provođenja slobodnog vremena za naše najmlađe i da to bude u sva četiri naša naseljena mesta. Uz pdršku republičkih ministarstava i Pokrajinske Vlade, kao i uznaša sredstva uspevali smo da obezbedimo, pa i više sredstava, za same radove. Očekuju nas tri nova dečija igrališta, dva porodična parka i zaista smo se za naše mališane ali i cele porodice, trudili da obezbedimo što kvalitetnije uslove da provode svoje slobodno vreme“, izjavio je Markov.

Pored dečijeg igrališta sprovode se radovi i na postavljanju metalnih stubova za zaštitnu mrežu oko mini pič terena u Barandi.

Vremenske prilike: Preko dana stabilno, popodne i uveče kiša

Vremenske prilike: Preko dana stabilno, popodne i uveče kiša

SRBIJA, 21. Maj 2024
Danas posle podne i uveče lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi, između 20 i 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više, jak i olujni vetar u zoni pljuska i grad. Na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno duvaće olujni jugoistočni vetar, koji će krajem dana i tokom noći biti u slabljenju. U narednim danima promenljivo, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

 

Nacionalna služba za zapošljavanje: Redovna i privremena novčana naknada

Nacionalna služba za zapošljavanje: Redovna i privremena novčana naknada

Beograd, 20. maj 2024.

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Banke Poštanska štedionica izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima za april 2024. godine, u utorak 21.05. 2024. godine, a da će privremenu novčanu naknadu za april 2024. licima koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, isplatiti u sredu 22.05. 2024. godine.