Dan pobede: Polaganje venaca u Opovu i Barandi

Dan pobede: Polaganje venaca u Opovu i Barandi

Polaganje venaca u Opovu i Barandi

OPOVO, 9. maj 2024 – Povodom Dana pobede nad fašizmom u Opovu i Barandi su održane manifestacije polaganja venaca.

Uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave, javnih ustanova i građanstva, u Opovu su na spomenik poginulima u ratovima 1912-1918. i 1941-1945., ispred lokalne samouprave vence položili predsednik opštine Miloš Markov i predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić i Žana Knežević ispred Udruženja „Besmrtni puk“.

Povodom Dana pobede nad fašizmom u Opovu i Barandi su položeni venci/Glas Opova

Markov je istakao značaj ovog datuma i spomenika koji je posvećen palim rodoljubima u balkanskim, Prvom svetskom i Drugom svetskom ratu.

Manifestacija polaganja venaca je održana i u Barandi gde su takođe, uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave, mesne zajednice, javnih ustanova i građanstva, kao i loaklnih preduzeća Agros doo Opovo i Friško Baranda, vence na spomenike narodnog heroja Olge Petrov i Toše Aćimovića položili predsednik Mesne zajednice Baranda Moma Vujčin i predsednik opštine Miloš Markov.

Vujčin je prisutne podsetio na herojsku prošlost Olge Petrov i Toše Aćimovića, dok je Markov istakao da je istorija „učiteljica života“, a pali rodoljubi primer kako se brani sloboda.