Na 16. gulašijadi u Barandi učestvovalo rekordnih 56 ekipa

Na 16. gulašijadi u Barandi učestvovalo rekordnih 56 ekipa

Na 16. gulašijadi u Barandi učestvovalo rekordnih 56 ekipa

BARANDA, 26. maj 2024 – Šta reći o Gulašijadi u Barandi, a ne ponoviti se. Jedna od najdugovečnijih i najposećenijih manifestacija u Opštini Opovo, koju organizuje Lovačko društvo „Šnjep“. I ove godine rekordan broj učesnika – 56 ekipa iz Barande, Opova, Sakula, Glogonja, Čente, Jabuke, Seleuša, Pančeva, Jabučkog rita, Besnog Foka, Beograda, Smedereva, Stare Pazove i Kovilja.

Ispred organizatora, Aleksandar Veselinov je istakao značaj gulašijade kao turističkog brenda Barande i Opštine Opovo.

„Manifestacija koja puno znači Barandi i to upravo i radimo da promovišemo naše selo i našu opštinu. Ove godine imamo 56 ekipa, a 21 ekipa je iz Beograda što nam je i bio cilj da se mi ne približavamo Beogradu, nego Beograd da privučemo u našu malu sredinu“, izjavio je Veselinov.

Ove godine rekordan broj učesnika – 56 ekipa/Glas Opova

Manifestaciju su obišli predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i pomoćnik Nebojša Kovačević.

Takmičenje u kuvanju gulaša je povod, ali kulinarska ponuda je razlog dolaska velikog broja posetilaca iz šire okoline. Kao i prethodnih godina za goste se kuvalo tri vrste gulaša, a u ponudi je bio obavezni roštilj, praseće i jagnjeće pečenje i vo na ražnju.

Takođe, izvlačila se tombola, a prisutna deca su dobila besplatan sladoled. U okviru programa održan je atletski kros na fudbalskom terenu, dok su na platou ispred Doma kulture nastupala opovačka kulturno umetnička društva Čigra i Tamiški vez.

Pobednik 16. gulašijade u Barandi je ekipa Rubin iz Opova, druga je ekipa Momčadija iz Beogara, a treći su Kutlača, takođe iz Beograda.

Pobednik 16. gulašijade u Barandi je ekipa Rubin iz Opova, druga je ekipa Momčadija iz Beograda, treći su Kutlača, takođe iz Beograda/Glas Opova

 

Mile Pivić pobednik 15. Kupa tolerancije (video)

Mile Pivić pobednik 15. Kupa tolerancije (video)

Mile Pivić pobednik 15. Kupa tolerancije

OPOVO, 26. maj 2024 – Kao i prethodnih godina, Kup tolerancije – takmičenje u sportskom ribolovu za osobe sa invaliditeom u organizaciji Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, održano je na jezeru Gajger u Opovu, a učestvovalo je 18 takmičara.
Manifestaciju je posetio predsednik opštine Miloš Markov, zajedno sa svojom zamenicom Ankom Simin Damjanov, gde je pozdravio takmičare i poželeo im puno uspeha.
Na 15. Kupu tolerancije pobednik je Mile Pivić (UPIK Beograd) sa ulovljenih 9,2 kg. Na drugom mestu je Predrag Radovanović (UPIK Beograd) sa 3,75kg, a treći Milivoje Dobanovački (UPIK Zrenjanin) sa 3,05kg ulova.
Manifestacija se finansira preko Konkursa lokalne samouprave za projekte i programe udruženja u okviru Majskih dana Opštine Opovo.