Tri zlata i dva srebra za šampione iz Sefkerina

Tri zlata i dva srebra za šampione iz Sefkerina

SEFKERIN, 27. maj 2024 – Tim mladih takmičara kik boks kluba Dragon plasirali su se u pet finala i ponovo zablistala punim sjajem osvojivši tri zlata i dva srebra na Međunarodnom otvorenom turniru u borbama sanda fulkontakt, održanom 25. maja u novosadskom Spensu.

Na ovom Međunarodnom spektaklu učestvovalo je 240 takmičara iz 26 klubova iz zemlje i inostranstva.

U mečevima su bili odlični i ponovo dominirali sefkerinski takmičari, a zlato su osvojili Andrej Mišković, Andrej Mrvić i Nikola Gligor dok su se srebrnim odličjem okitili Marijana Milkovski i Dragan Josifov. Tim je predvodio trener Nikola Stankov i savezni sanda sudija Aleksandar Đurišić.

Odigran turnir u mini rukometu na renoviranom terenu u Opovu

Odigran turnir u mini rukometu na renoviranom terenu u Opovu

OPOVO, 27. maj 2024 – U okviru manifestacije „Majski dani“ u organizaciji Rukometnog kluba „Mladost“ iz Opova, održan je turnir u mini rukometu na kojem su pored domaćina učestvovale ekipe ŽRK “Jabuka” iz Jabuke, ORK „Crepaja“ i RK „Beograd“.

„Odigrano je osam utakmica gde je svaka ekipa imala po dva tima (mlađi i stariji). Nije se toliko obraćala pažnja na rezultat već na igru i druženje ali možemo slobodno da se pohvalimo igrom naših devojčica i apsolutnom dominacijom“, navodi se u saopštenju RK „Mladost“ .

Na kraju turnira decu je sačekalo posluženje gde su uz hranu i osveženje razmenjivali utiske.

Fudbal: Odigran susret veterana iz naše opštine protiv selekcije FK Crvenka

Fudbal: Odigran susret veterana iz naše opštine protiv selekcije FK Crvenka

OPOVO, 26/27 maj 2024
U nedelju su se sastali na prijateljskom meču selekcije veterana sa jedne strane, Opova, Sakula i Barande protiv veterana FK Crvenka iz Borče.

Povod je okupljanje i ujedinjenje veterana sa prostora opštine Opovo kao i organizovanje ekipe koja će igrati beogradsku ligu u ovoj kategoriji.
Načelan dogovor je postignut ali se očekuje da se još nekolicina igrača iz Sefkerina javi. Trenutno selekcija broji oko trideset igrača.

Najstari igrač na terenu je bio Stevan Nikolić – Čika (79 godina) koji je odigrao celo drugo poluvreme. A po oceni prisutnih najbolje role na terenu su pokazali Šušnjar i Andrejić (Patak).

Svi igrači su bili vrlo dobri i što je najbitnije niko se nije povredio.

Rezultat je bio u drugom planu, ali vredi istaći da je ekipa iz Opova je nadigrala ekipu Crvenke  rezultatom  6:4.

Kako tvrde prisutni, posle meča je bilo organizovno,  takozvano, treće poluvreme koje je uz druženje potrajalo.

Majski dani završeni velikim koncertom na centralnom trgu u Opovu (video)

Majski dani završeni velikim koncertom na centralnom trgu u Opovu (video)

Održan koncert Goce Tržan i TD Benda

OPOVO, 26. maj 2024 – Nakon pet dana programa, manifestacija „Majski dani“ (Dan opštine Opovo), završena je velikim koncertom na centralnom trgu u Opovu.

Na velikoj bini prvo je nastupio TD Band, koji vodi naš sugrađanin Marijan Četnik, a nakon njih nastupila je popularna pop pevačica Goca Tržan, koja je setom svojih pesama ali i velikih hitova iz devedesetih i njene nekadašnje grupe Tap 011 sa kojom je postala poznata široj muzičkoj javnosti, oduševila prisutnu publiku.

Što se tiče muziciranja, TD Band je opravdao očekivanja, dok su Goca i njen prateći bend još jednom pokazali zašto su koncertna atrakcija. Odlična „svirka“ prateće grupe i Goca Tržan koja je energijom i pevačkim umećem potvrdila da je jedna od naših najboljih rok – pop pevačica. Svakako, jedan od boljih koncerata koji su održani u Opovu.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Mladi sakulski tamburaši osvojili prvo mesto na Republičkoj smotri osnovnih škola

Mladi sakulski tamburaši osvojili prvo mesto na Republičkoj smotri osnovnih škola

SAKULE, 27. maj 2024 – Tamburaški orkestar OŠ ,,Zoran Petrović” Sakule nastupio je na 24. Republičkoj smotri orkestara osnovnih škola i osnovnih muzičkih škola Srbije koja se održala u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima 25. maja. Na pomenutoj Republičkoj smotri koju organizuje Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije 25. i 26. maja stručnom žiriju i publici predstavilo se 16 orkestara iz cele države, a sakuljani su ostvarili izuzetan uspeh osvojivši prvo mesto.
Kako i pravila nalažu, sakulski tamburaši su se predstavili sa četiri kompozicije koje su izveli i na 62. Muzičkom festivalu dece Vojvodine koji se održao u Gimnaziji ,,Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu 12. maja, kada su stekli plasman za Republičku smotru.
Tamburaškim orkestrom dirigovao je nastavnik muzičke kulture Dorel Marjanu, a značajnu podršku iz publike mladim muzičarima pružili su Danijela Stanković, direktorka škole i značajan broj nastavnika.