Obeležavanje Nedelje sećanja i zajedništva u Sakulama i Barandi

Obeležavanje Nedelje sećanja i zajedništva u Sakulama i Barandi

SAKULE / BARANDA, 10. maj 2024 – Sve osnovne i srednje škole od 7. do 10. maja kroz različite aktivnosti obeležile su Nedelju sećanja i zajedništva, čiji je cilj odavanje poštovanja žrtvama, podrška njihovim porodicama, prijateljima i široj zajednici.

Ministarstvo prosvete pozvalo je škole, da godinu dana od svirepih zločina u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u Duboni i Malom Orašju, a sedam meseci od strašnog zločina u Niškoj Banji, u Nedelji sećanja i zajedništva, aktivno izraze poštovanje prema tragično prekinutim životima, u vidu  različitih aktivnosti koje su usmerene na negovanje kulture sećanja, razvoj i promociju humanosti, empatije, tolerancije, poštovanja, dijaloga i oplemenjivanja našeg društva.

U OŠ ,,Zoran Petrović” Sakule i njenom izdvojenom odeljenju u Barandi je Nedelja sećanja i zajedništva obeležena slikom, pesmom, esejima, izložbom kućnih ljubimaca, maskenbalom, humanitarnom akcijom prikupljanja garderobe, obuće i školskog pribora, ekološkom akcijom. Posađena je prva ruža-stablašica u budući Ružičnjak sećanja. Napisane su poruke prijateljstva na betonskim stazama.

Održan tradicionalni Bambijev maskenbal (video)

Održan tradicionalni Bambijev maskenbal (video)

Održan tradicionalni Bambijev maskenbal

OPOVO, 10. maj 2024 – Povodom dana Predškolske ustanove „Bambi“, centralnim zonama Sakula, Barande, Opova i Sefkerina prodefilovao je tradicionalni maskenbal naših najmlađih sugrađana i njihovih vaspitačica.

I ove godine maskenbal je obeležila velika kreativnost u izradi kostima, kako dece tako i njihovih roditelja. Bilo je u povorci princeza, vila i vilenjaka, cvetova, nindža kornjača, spajdermena, gusara, kauboja, klovnova, vojnika, pingvina, betmena, leptira, vitezova, a sve su to aplauzima pozdravili prisutni građani.

Nakon defilea deca su proslavu nastavila u objektima i dvorištima predškolskih ustanova.

I ove godine maskenbal je obeležila velika kreativnost u izradi kostima/Glas Opova

Skupština opštine Opovo: Prvi rebalans budžeta i imenovanje novog vršioca dužnosti direktora JP „Mladost“

Skupština opštine Opovo: Prvi rebalans budžeta i imenovanje novog vršioca dužnosti direktora JP „Mladost“

Prvi rebalans budžeta i imenovanje novog vršioca dužnosti direktora JP „Mladost“

OPOVO, 10. maj 2024 – Na 37. sednici Skupštine opštine Opovo usvojen je prvi rebalans opštinskog budžeta za 2024. godinu, koji je obrazložio predsednik opštine Miloš Markov. Ukupan budžet je projektovan na nivou od 545.089.774 dinara, a povećanje je rezultat uvećanja prihoda iz budžeta u iznosu od 18.637.400 dinara i uvećanja transfernih sredstava u iznosu od 27.005.374 dinara.

Tekuća budžetska rezerva umanjena je za je za 8.056.960 dinara, i iznosi 3.443.040 dinara.

Od ukupno planiranih sredstava za finansiranje osnovnih škola, za OŠ „Dositej Obradović“ Opovo predviđeno je 13.000.000 dinara, a za OŠ „Zoran Petrović“ Sakule iznos od 11.000.000 dinara.

Diplomirani menadžer Nikola Đukanović iz Omoljice, novi vd direktora JP “Mladost”/Glas opova

Na osnovu podnete pismene ostavke dosadašnjeg direktora Javnog preduzeća za proizvodnju, prečišćavanje i distribuciju vode „Mladost“ Opovo, diplomiranog inženjera poljoprivrede Slavka Mančeva iz Sefkerina, usvojeno je Rešenje o prestanku njegovog mandata. Takođe, na osnovu predloga odborničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ usvojeno je Rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora JP „Mladost“ Opovo, diplomiranog menadžera Nikole Đukanovića iz Omoljice.

U poslednjoj tački dnevnog reda Skupština je dala saglasnosti na upotrebu imena Opštine Opovo u nazivu udruženja – Košarkaški klub „Agros Basket Opovo“

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i tri gostovanja

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i tri gostovanja

Fudbal u Barandi i tri gostovanja

OPOVO, 10. maj 2024 – Radnički dočekuje Potporanj ekipu sličnih rezultata ove sezone i koja ima dva boda više od domaćina, tako da nas očekuje zanimljiv meč.

Tempo i Borac gostuju. Sefkerinci idu u Pančevo gde će igrati utakmicu sa ekipom Voja Gačić, dok Sakuljani putuju u Deliblato. U obe utakmice naši klubovi su favoriti.

Nakon očajne jeseni, Opovčani su u prolećnom delu prvenstva upisali šest pobeda u šest utakmica uz impozantnu gol razliku 33:10. Međutim, ipak su to bili mečevi sa slabijim ekipama, tako da im sad u utakmici sa Kolonijom predstoji prva ozbiljna proba u kojoj će videti koliki im je kapacitet za narednu sezonu.

Prva južnobanatska liga / 26. kolo

Baranda, 12. maj (nedelja) 17:00h; RADNIČKI – POTPORANJ

Druga južnobanatska liga – zapad / 23. kolo

Pančevo, 12. maj (nedelja) 17:00h; VOJA GAČIĆ – TEMPO (Sefkerin)

Deliblato, 12. maj (nedelja) 17:00h; OMLADINAC – BORAC (Sakule)

Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo / 18. kolo

Kovin, 12. maj (nedelja) 17:00h; KOLONIJA – OMLADINAC 1927 (Opovo)