Narodni muzej Pančevo: Otvaranje izložbe Ivane Strugarević

Narodni muzej Pančevo: Otvaranje izložbe Ivane Strugarević

Otvaranje izložbe Ivane Strugarević
PANČEVO, 7. Maj 2024

U utorak 07. maja od 19 časova, biće otvorena izložba radova umetnice Ivane Strugarević iz Beograda.
Ivana Strugarević slikarka i dizajnerka iz Beograda nakon zaršene Škole za dizajn u Beogradu, diplomirala je Scenografiju na Fakultetu za umetnost i dizajn (FUD) takodje u Beogradu, u klasi scenografa Miljena Kreke Kljakovića. Časove slikarstva, tokom fakulteta, pohađala je kod profesora Miloša Šobajića i Sava Pekovića. Na Fakultetu za umetnost i dizajn 2010. godine, angažovana je na svom matičnom odseku, na predmetima Filmska, Pozorišna i TV scenografija. Do sada je realizovala preko 20 samostalnih izložbi, od kojih su neke bile u Galeriji Progres u Knez Mihajlovoj u Beogradu, u Muzeju grada Perasta, Srpskom kulturnom centru u Puli, u Zavičajnom Muzeju u Rumi, Apolonijevoj palači u Sloveniji, zatim u Gradskoj galeriji Kotor, Gradskoj opštini Voždovac.

Takođe, švajcarska galerija Fragileexpress, Ivanu je uvrstila među umetnike koje zastupa, te se nekoliko njenih slika nalazi u njihovoj ponudi.

Učesnik je brojnih slikarskih saziva ali i različitih projekata, kao što su UNESCO projekat – Dani evropske baštine, Slikarska kolonija u organizaciji Istorijskog muzeja Srbije, Manifestacija “Rumsko kulturno leto”, zatim Manifestacija “Ljubav i moda” u galeriji 73.

Elektrodistribucija: U sredu isključenje struje u Opovu i Sakulama

Elektrodistribucija: U sredu isključenje struje u Opovu i Sakulama

U sredu isključenje struje u Opovu i Sakulama

OPOVO, 7. maj 2024 – Zbog radova Elektrodistribucije Pančevo i Elektrodistribucije Zrenjanin, koji će se sprovoditi u sredu, 8. maja, bez struje će u vremenskom intervalu od 9:00 do 13:30h biti Tamiška ulica (od Branka Radičevića do Šumske) u Opovu i kompletno naseljeno mesto Sakule u vremenskom intervalu od 7:30 do 13:00h. Zbog isključenja struje u vodostanici tokom izvođenja radova, u Sakulama neće biti vodosnabdevanja.