Dodeljeni ugovori za program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova za 137 lokalnih samuprava, među njima i opština Opovo

Dodeljeni ugovori za program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova za 137 lokalnih samuprava, među njima i opština Opovo

NOVI SAD, 16. maj 2024
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je danas u Novom Sadu ugovore lokalnim samoupravama koje su dobile sredstva u ovogodišnjem programu energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, u kojem je za subvencije domaćinstvima država obezbedila oko dve milijardi dinara ili 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Ministarka je istakla da je program energetske sanacije domaćinstava direktno usmeren ka građanima i tiče se svakog stanovnika naše zemlje.

“Na ovogodišnjem javnom pozivu još 12.000 domaćinstava u 137 gradova i opština, među kojima su prvi put i opštine sa Kosova i Metohije, Gnjilane i Kosovska Mitrovica, moći će da dobiju subvencije za energetsku efikasnost. Građani će u ovom opštinama moći da zamene stolariju, fasadu, izolaciju, neefikasne kotlove, postave solarne panele i kolektore, uz subvencije koje idu od 50 do 65 odsto vrednosti investicije”, istakla je Đedović Handanović.

Ispred opštine Opovo ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin – Damjanov/Glas Opova

Ispred opštine Opovo ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin – Damjanov. Opština Opovo je za ovu godinu dobila 3.000 000, 00 dinara što je deo koji će finansirati ministarstvo, dok će sama lokalna samouprava učestvovati sa još toliko sredstava, tako da se radi o ukupnom iznosu od 6.000 000, 00 dinara.

“Program  energetske sanacije porodičnih kuća i stanova je odlično prihvaćen, kako u celoj Srbiji tako i u našoj opštini. Građani su prepoznali dobre strane ovog projekta i po zainteresovanosti koju pokazuju verujemo da će ih iz godine u godinu biti sve više ,što će u svakom slučaju doprineti na uštedi energije i sredstava koja domaćinstva izdvajaju za ove potrebe u budućnosti”  izjavila je Simin – Damjanov za Glas Opova.

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, Sefkerinu i Opovu

Sportski vikend: Fudbal u Sakulama, Sefkerinu i Opovu

OPOVO, 17. maj 2024 – Ovog vikenda tri fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički je jedini naš klub koji će ići na gostovanje u Plandište. Dva kluba, koja su ove sezone izjednačena, Baranđani imaju bod više ali Sloga ima prednost domaćeg terena.

Drugoligaši nastavljaju uzbudljivu trku za prvo mesto. Borac dočekuje Partizan iz Gaja, preposlednju ekipu na tabeli i svakako je veliki favorit. Sefkerinci su domaćini Omladincu iz Deliblata, koji se u prošlom kolu pokazao kao veoma „tvrd orah“. U poslednjih mesec dana je bilo nekoliko velikih iznenađenje, tako da naše ekipe ne smeju upisivati bodove pre završetka svojih mečeva.

Opovčani dočekuju Slaviju iz Kovačice i to će im biti još jedna dobra provera kvaliteta svoje ekipe.

Prva južnobanatska liga / 27. kolo

Plandište, 18. maj (subota) 17:00h; SLOGA – RADNIČKI (Baranda)

Druga južnobanatska liga – zapad / 24. kolo

Sakule, 19. maj (nedelja) 17:00h; BORAC – PARTIZAN (Gaj)

Sefkerin, 19. maj (nedelja) 17:00h; TEMPO – OMLADINAC (Deliblato)

Opštinska liga Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo /  19. kolo

Opovo, 19. maj (nedelja) 17:00h; OMLADINAC 1927 – SLAVIJA (Kovačica)

Opštinska uprava Opovo: Šest paketa za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Šest paketa za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Šest paketa za novorođene bebe

OPOVO, 16. maj 2024 – U majskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uptava Opovo uručila je šest paketa za pet dečaka i jednu devojčicu. Jedna prinova je januarska i jedna martovska, dok su četiri aprilske. Pet beba je iz Opova i jedna iz Sakula.

Atletika: Prvenstvo Beograda za starije i mlađe pionire, tri medalje za Spartak

Atletika: Prvenstvo Beograda za starije i mlađe pionire, tri medalje za Spartak

Prvenstvo Beograda za starije i mlađe pionire, tri medalje za Spartak

OPOVO, 16. maj 2024 – Tokom prošlog vikenda, 11/12. maja, održano je Prvenstvo Beograda za starije i mlađe pionire na kojem su učestvovali atletičari opovačkog Spartaka.

Prvog dana, u kategoriji starijih pionira Ivana Jovanov je u bacanju kugle osvojila 6. mesto uz oboren lični rekord, koji sada iznosi 9,25m. Đorđe Đorđević je u bacanju kugle bio sedmi sa rezultatom 9,86m. Strahinja Simić je na 300m osvojio 4. mesto u grupi (45,92s), dok je Filip Poledica takođe u trci na 300m bio četvrti u svojoj grupi (46,66s).

Trener Nemanja Stojanović sa svojim “Spartakovcima”

Drugog dana, u kategoriji mlađih pionira Spartak je osvojio tri medalje, jednu srebrnu i dve bronzane uz oborena tri lična rekorda. Srebrnu medalju osvojio je Lazar Čatlajić u bacanju kugle uz oboren lični rekord 11,25m. Odličan je bio Nikola Krivokuća u trci na 200m, koji je osvojio bronzanu medalju i oborio svoj lični rekord koji sada iznosi 29,21s. Filip Poledica je u trci na 800m osvojio bronzanu medalju uz oboren lični rekord 2:30,43s. Dimitrije Đorđević je u bacanju kugle osvojio 5. mesto, bacivši kuglu 8,21m, što je i njegov novi lični rekord.

Školski sport: Međuokružno takmičenje u atletici

Školski sport: Međuokružno takmičenje u atletici

Međuokružno takmičenje u atletici

OPOVO, 15. maj 2024 – U Novom Sadu je 15. maja održano međuokružno takmičenje u atletici. Osnovna škola “Zoran Petrović” iz Sakula je imala jednog predstavnika, Nikoliju Vitolić u disciplini skok udalj, koja je osvojila drugo mesto.

Osnovna škola “Dositej Obradović” iz Opova imala je tri predstavnika. Mateja Ola je nastupio u disciplini bacanje kugle i osvojio drugo mesto, Semeja Taul Džoj je u trci na 600m zauzela treće mesto, dok je Lazar Repek u disciplini skoka udalj osvojio treće mesto.