Interaktivna kreativna radionica u subotu, gost – radioničar Nina Peleš

Interaktivna kreativna radionica u subotu, gost – radioničar Nina Peleš

OPOVO, 14. maj 2024 – Gost Kreativnog kluba Opštinske narodne biblioteke Opovo biće umetnica Nina Peleš, čija je izložba trenutno postavljena u Galeriji Jovan Popović.

Pozivaju se deca da povedu goste po svom izboru (roditelje /bake / deke/ drugove/ učitelje/ rođake) i dođu na radionicu koja će se održati 18. maja (subota) u 11 časova u Galeriji Jovan Popović.

Nina Peleš je rođena u Beogradu 1963. godine, odrasla u bivšoj Jugoslaviji, a od kraja osamdesetih godina živi i radi u Londonu. Ona je umetnica, mentor i edukatorka sa akademskim obrazovanjem iz svetske književnosti i psihologije. Ninine teme su povezane sa podsvesnim, ličnim i kolektivnim, kao i sa porodičnim i međugeneracijskim iskustvima. Ona istražuje intimne pejzaže snova i geografske sudbine isprepletene sa složenostima svakodnevnog života. Tokom svoje dugogodišnje karijere, predstavljala je radove na nekoliko međunarodnih konferencija o mentalnom zdravlju u obrazovanju. Organizovala je i vodila uspešan rad sa decom i odraslima – umetnost kao terapija na psihodinamičkom principu. Vidi umetnost kao i nužnost i terapiju.

Izlagala je svoje radove u Londonu, na samostalnim i grupnim izložbama. Trenutno piše i priređuje nove umetničke izložbe, pretežno na Balkanu. Ninin atelje – galerija se nalazi u Beogradu.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE I BEOGRADA NA OLUJNU KOŠAVU

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE I BEOGRADA NA OLUJNU KOŠAVU

BEOGRAD, 14. maj 2024
U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju košava ce pojačavati sutra (15.05.), a najjači udari vetra se očekuju u četvrtak i petak 16. i 17. maja kada će na jugu Banata dostizati i oko 28 m/s (100 km/h), a na području Beograda oko 17 m/s odnosno oko 60 km/h. Za vikend kratkotrajno slabljenje vetra.

Streličarstvo: Kup Srbije u Fild i 3D disciplini

Streličarstvo: Kup Srbije u Fild i 3D disciplini

OPOVO, 14. maj 2024 – Odličan streličarski vikend u Zaječaru gde su u dva dana održana dva turnira u Fild i 3D streličarskoj disciplini.  U oba dana Opovčanin Robert Mažing je nastupio u kategoriji seniora golim lukom i imao zapažen rezultat. U subotu u drugom kolu Fild kupa Srbije, Mažingu je treća pozicija izmakla za dva kruga. Drugog dana na prvom kolu 3D kupa Srbije, Mažing se izborio za treću poziciju i samim time ostvario odličnu početnu poziciju u Kupu. Na oba takmičenja je učestvovalo 70 takmičara iz cele Srbije u 12 kategorija.

Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći, Baranđani pobednici

Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći, Baranđani pobednici

OPOVO, 14. maj 2024 – U organizaciji Crvenog krsta Opovo, 9. maja je po prvi put na teritoriji Opštine Opovo održano takmičenje u pružanju prve pomoći. Na takmičenju su učestvovale četiri ekipe u kategoriji podmlatka: OŠ “Dositej Obradović” Opovo,  OŠ IO “Sveti Sava” Sefkerin, OŠ “Zoran Petrović” Sakule i OŠ IO “Olga Petrov” Baranda.

Pobedu je odnela ekipa OŠ IO “Olga Petrov” iz Barande, drugo mesto osvojila je OŠ IO “Sveti Sava” iz Sefkerina, treća je bila OŠ “Dositej Obradović” iz Opova i četvrta OŠ “Zoran Petrović” iz Sakula.

Organizator je svim takmičarima čestitao na pokazanom znanju, a ekipi iz Barande poželeo mnogo uspeha i što bolji plasman na pokrajinskom takmičenju koje nas očekuje 8. juna u Rumi.

Ujedno su se zahvalili svim volonterima bez kojih ovo takmičenje ne bi moglo da se održi.