Do Berlina i nazad: Svetsko prvenstvo u streličarstvu

09/08/2023

u SPORT

OPOVO/SEFKERIN, 9. avgust 2023 –
Put Berlina na Svetsko prvenstvo u streličarstvu zaputio se i naš sugrađanin Dragiša Jevtić iz Sefkerina. Prvenstvo se održavalo od 30. jula do 6. avgusta i predstavlja prvo takmičenje gde se mogu osvojiti kvote za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Na takmičenju je učestvovalo više od 550 takmičara iz 80 zemalja. Reprezentaciju Srbije je nastupila sa sedam takmičara i dva trenera.
Tokom svih sedam dana takmičenja vreme je bilo izuzetno promenljivo i kretalo se od laganog vetra i oblaka do jake kise i orkanskog vetra koji je nosio reklamne zastave i tende koje su trebale da zaštite takmičare od kiše.
Prvi dan takmičenja je bio rezervisan za zvaničan trening i regulisanje administrativnih stvari kao što su izrade akreditacija i prijave ekipa i takmičara.
Drugog dana su startovale kvalifikacije na osnovu kojih se raspoređuju parovi za eliminacije. Ukupno u eliminacije u svakoj kategoriji je ušlo 104 takmičara. Što zbog vremena, a što zbog velike treme vezane za prvi nastup na takmičenju ovakvog ranga i formata, Jevtić nije uspeo da se kvalifikuje za eliminacioni deo. Ispucao je ukupno 622 kruga što nije bilo dovoljno za više od 124 pozicije.
Trećeg dana takmičenja su nastupile eliminacije ekipa gde nažalost Srbija nije imala predstavnike koji su se kvalifikovali.
Četvrtog dana su nastupili pojedinci koji su se kvalifikovali za eliminacioni deo. Naša reprezentacija je imala 3 predstavnika i najbolje je prošao Ognjen Nedeljkovič sa zauzetim 17. mestom u kategoriji složeni luk seniori.
Peti, šesti i sedmi dan su bili rezervisani za četvrtfinalne i finalne mečeve.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu OPOVO, 28. april 2024 – Opovački fudbaleri se sa gostovanja u Samošu vraćaju sa tri nova boda i to im je peta pobeda u nizu. U prolećnom delu prvenstva, Opovčani su ostvarili maksimalan učinak – pet utakmica, pet pobeda....

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

najnovije

najčitanije