Mandalina, seoska zavetina u Sefkerinu

05/08/2023

Mandalina, seoska zavetina u Sefkerinu

SEFKERIN, 3/4. avgust 2023 – Najveći sefkerinski praznik proslava seoske zavetine Mandaline otvoren je na takozvanom dočeku slave predstavom za decu na kojoj je mališane zabavio mađioničar Filip – Bubbleman, koja je održana u dvorištu osnovne škole. U večernjim časovima, u svečanoj sali mesne zajednice otvorena je izložba slika sefkerinske umetnice Javorke Stamenković, koja se publici predstavila 35 ulja na platnu.

Na dan slave (Blaga Marija – Mandalina), u crkvi svetog Arhangela Gavrila održana je liturgija, a nakon toga organizovana je mala svečanost u svečanoj sali mesne zajednice gde su pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednik Saveta mesne zajednice Sefkerin Stevan Stanov uručili poklon – knjige odličnim učenicima, ovogodišnjim maturanrima sefkerinske osnovne škole.

U popodnevnim satima, u Glogonju je odigrana fudbalska utakmica između sefkerinskog Tempa i BSK Batajnice. Gosti su pobedili rezultatom 1:2 (1:1).

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije