Envipack: Sakupljanje otpadne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja

02/08/2023

OPOVO, 2. avgust 2023 – U organizaciji firme Envipack danas se u Opovu, Barandi i Sakulama sprovodi akcija prikupljanja otpadne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja. Akcija će naknadno biti sprovedena i u Sefkerinu.

Envipack doo je specijalizovani operater sa integralnom dozvolom za sakupljanje i transport opasnog i neopasnog otpada, osnovan od strane kompanije Galenika Fitofarmacija ad, prevashodno sa ciljem da se uspostavi sistem za sakupljanje i zbrinjavanje otpadne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja na teritoriji Republike Srbije. Osnovna namera je da se smanje količine generisanog otpada, očuvaju prirodni resursi i uspostavi optimalno upravljanje ambalažnim otpadom u skladu sa najboljim iskustvima zemalja EU i sveta.

Envipack otpadna ambalaža

„Odziv je bio odličan, našem pozivu se odazvalo 95 posto pozvanih poljoprivrednika, međutim, akcija je malo podbacila u količinskom aspektu“, rekli su nam iz firme Envipack.

Pored individualnih poljoprivrednih gazdinstava, otpadna ambalaža je preuzeta i u poljoprivreddnom kombinatu Agros doo Opovo gde je, kako se i očekivalo, otpadne ambalaže količinski bilo i najviše.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije