EP U16, B divizija: Pala i Holandija, Srbija prva u grupi

EP U16, B divizija: Pala i Holandija, Srbija prva u grupi

B divizija: Pala i Holandija, Srbija prva u grupi

Izvor: KSS

PODGORICA, 22. avgust 2022 – Ženska U 16 reprezentacija Srbije nastavila je sa pobedama na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici. Posle dana odmora, tim koji vodi selektorka Biljana Stanković pobedio je Holandiju i obezbedio prvu poziciju pred četvrtfinale.

Poslednji protivnik u takmičenju po grupama biće selekcija Irske, sutra od 18,45 časova

Baš kao što su i obećale, naše devojke su i u ovom meču demonstrirale veliku želju i borbenost u odbrani. I to posebno u drugom periodu kada su rivalke svele na svega pet poena. Već tada je bilo jasno kako će se ovaj meč završiti. Selektorka Stanković je opet mogla da dosta rotira, istovremeno drži visok ritam meča, ali i svežinu kod igračica.

Ako je bilo ikakvih dilema one su rešene serijom 11:0, za nešto malo više od četiri minuta igre, kojom je naš tim ušao u poslednji period i pobegao na 25 razlike – 53:24.

Kao što rezultat pokazuje, naše devojke su bile bolje u svim elementima igre. Posebno bitan podatak je što su naterale Holandiju na čak 38 izgubljenih lopti, jer to dovoljno govori o intenzitetu odbrane koju su igrale.

Najefikasnije su bile Lana Marić i Mina Đurđević, obe su ubacile po 13 poena i imale po 8 skokova.

Ana Jovanov je u igri provela 28:41 minuta, postigla osam poena (23% slobodna bacanja, 40% za dva, 20% za tri poena), imala tri skoka, tri izgubljene i šest presečenih lopti.

Opština Opovo: Produžava se rok za podnošenje prijava za sufinansiranje mera energetske sanacije

Opština Opovo: Produžava se rok za podnošenje prijava za sufinansiranje mera energetske sanacije

Produžava se rok za podnošenje prijava za sufinansiranje mera energetske sanacije

OPOVO, 22. avgust 2022 – Produžava se rok za podnošenje prijava za JAVNI KONKURS za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji Opštine Opovo za 2022.godinu za 10 dana, zaključno sa danom 01.09.2022.godine, a zbog nedovoljnog broja prijavljenih građana.

Lokalna samouprava: Uručeni ugovori za projekte udruženja građana

Lokalna samouprava: Uručeni ugovori za projekte udruženja građana

Uručeni ugovori za projekte udruženja građana

OPOVO, 22. avgust 2022 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, predstavnici lokalne samouprave – zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika, uručile su ugovore o dodeli sredstava iz budžeta Opštine Opovo za finansiranje programa i projekata udruženja građana.

Na drugom ovogodišnjem konkursu za programe i projekte udruženja, sredstva u visini 1,5 miliona dinara raspodeljena su za projekte 15 udruženja. 

Uručeni ugovori predstavnicima udruženja građana; Foto/Glas Opova

Zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov istakla je značaj rada lokalnih udruženja čiji projekti doprinose unapređenju i afirmaciji naše opštine.

„Drago mi je što smo na ovom konkursu imali širok dijapazon u raznolikosti programa, tako da smo podržali projekte iz oblasti sporta i omladine, socijalno senzitivnih kategorija, ekoprograma i organizovanja manifestacija, što je posebno važno za kulturno – turističku afirmaciju naše sredine“, rekla je Simin Damjanov.

Druga južnobanatska liga Zapad: Radnički i Omladinac startovali pobedama

Druga južnobanatska liga Zapad: Radnički i Omladinac startovali pobedama

Radnički i Omladinac startovali pobedama

OPOVO, 22. avgust 2022 – Radnički i Omladinac 1927 startovali su pobedama u prvenstvu Druge južnobanatske lige Zapad.

Baranđani su trijumfovali u Bavaništu rezultatom 1:4 (1:3), a strelci su bili Cukić, Rajšić, Petrov i Dobrić (penal). Radnički je nastupio u sastavu: Babin, Lazin, Petrov, Purić, Radojev, Dmiović, Vitorović, Rajšić, Sabo, Dobrić, Cukić, a igrali su još Divljački, Miljković i Milenković.

Uzbudljiva utakmica odigrana je u Opovu gde je domaći Omladinac 1927 pobedio istoimeni klub iz Deliblata rezultatom 2:1 (1:1).

Opovčani su od početka bili bolji tim ali nakon njihovih propuštenih prilika gosti u 20. minutu dolaze u vođstvo. Ipak, domaćin poravnava rezultat u 35. minutu, efektnim pogotkom Aleksandra Gošića iz slobodnog udarca.

U nastavku meča Opovčani su pojačali napade, posebno sa ulaskom Abdule na teren. U 65. minutu penal za Omladinac jer je gostujući fudbaler rukom izbacio loptu sa gol linije. Siguran strelac sa bele tačke  je Aleksandar Marković.

Imali su domaći do kraja meča propuštenih prilika, pogođenu prečku, tako da je rezultat mogao biti i mnogo ubedljiviji u korist Opovčana.

Omladinac 1927 je nastupio u sastavu: Maksimović, B.Todorović, Petrović, Vukelić, Kotlajić, Stupar, Stojić, S.Marković, A.Marković, Mosić, Gošić, a u igru su ušli Abdula, Volčevski i Radojčić.