Srbija – BiH: Druga pobeda u nizu naših košarkašica

Srbija – BiH: Druga pobeda u nizu naših košarkašica

Druga pobeda u nizu naših košarkašica

Izvor: KSS

PODGORICA, 20. avgust 2022 – Ženska U16 reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu „B“ divizije u Podgorici. Tim koji vodi selektorka Biljana Stanković u trećem kolu savladao je Bosnu i Hercegovinu. Sutra je na Šampionatu u Podgorici slobodan dan, naše devojke u ponedeljak, od 16,30 igraju protiv Holandije.

Srbija U16 – BiH U16 66:44 (9:9, 13:13, 27:11, 17:11)

Reprezentacija Srbije je do pobede stigla najviše zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu. Pre svega, u uvodnim minutima ovog dela igre. Tada su naše devojke serijom 14:0 napravile prvi ozbiljan beg – 36:22, a ispostavilo se da su tada zapravo tek bile počele.

Inače, prvih 20 minuta proteklo je u izjednačenoj, pomalo i nervoznoj igri, sa malo poena na obe strane. Da bi drugo poluvreme poptuno pripalo našem timu koji kada je jednom uhvatio ritam više nije dozvoljavao rivalkama da se vrate u igru.

Sve devojke su opet dobile šansu, a najraspoloženija bila je Lana Marić sa 15 poena i 13 skokova, Jovana Popović je dodala 14 poena, uz 5 skokova, a dvocifrena je bila još Ana Jovanov koja je stala na 11 poena.

Još jedna odlična partija naše Ane Jovanov, koja je bila jedna od najzaslužnijih što je naša reprezentacija napravila odlučujuću razliku trećoj četvrtini. Za 19:32 minuta koliko je provela na parketu Ana je postigla 11 poena – 3/5 za dva poena (60%), 1/3 slobodna bacanja (33,3%) i 1/3 za tri poena (50%) i imala je po jednu asistenciju, izgubljenu i presečenu loptu.

Galerija Jovan Popović: U subotu otvaranje kolektivne izložbe umetničke

Galerija Jovan Popović: U subotu otvaranje kolektivne izložbe umetničke

U subotu otvaranje kolektivne izložbe umetničke kolonije

OPOVO, 19. avgust 2022 – U organizaciji Opštinske narodne biblioteke Opovo (Galerija „Jovan Popović“), a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, u Opovu se od 7. avgusta održava Međunarodna umetnička kolonija „Opovo 2022: Roda“ u okviru koje učestvuju mladi umetnici iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Bugarske, Turske, Austrije i Španije.

U subotu, 20. avgusta zakazano je otvaranje kolektivne izložbe učesnika međunarodne umetničke kolonije „Opovo 2022“, koje će pratiti multimedijalni program.

Umetnička kolonija 2; Foto/Glas Opova

U okruženju dvorišta stare porodične kuće (2. oktobar, br. 42) u 18:00 časova glumački performans izvešće Rok Jurić i Igor Šiler. Polazeći od rode kao simbola doma i povratka, ovaj dijalog će se osvrnuti na porodičnu istoriju, patinu koju ona stvara, te postavljanje komplikovanog pitanja šta sa njom. Sa umiranjem dolazi i rađanje i u tom životnom ciklusu, neizbežno je da će ljudi, događaji i mesta ostaviti međusobne tragove.

Svečano otvaranje izložbe radova je u 19:00 časova u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu, a nakon toga, od 20:00 časova u istom prostoru sledi muzičko veče.

Vremenske prilike: Jako nevreme u Srbiji – vetar čupao drveće u Vojvodini, RHMZ izdao novo upozorenje

Vremenske prilike: Jako nevreme u Srbiji – vetar čupao drveće u Vojvodini, RHMZ izdao novo upozorenje

Jako nevreme u Srbiji – vetar čupao drveće u Vojvodini, RHMZ izdao novo upozorenje

Srbija, 20. avgust 2022
RTS
Nevreme sa grmljavinom i obilnim padavina koje će, prema najavama meteorologa, trajati do kraja vikenda, pogodilo je Srbiju. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

Nevreme je najviše pogodilo sever zemlje, počevši od Bečeja, do Vrbasa i Crvenke, gde je vetar čupao drveće, pa su stradala i automobili. Pojedina sela u opštini Bačka Palanka nemaju struju. Sela u okolini Čačka zahvatio je grad i naneo manju materijalnu štetu, dok posle oluje u Užicu pojedini delovi grada nemaju struje.

U Beogradu su povremeni pljuskovi praćeni grmljavinom i vetrom.

Pala je velika količina kiše, a od udara groma, kako su preneli mediji, zapalio se splav kod Šljunkare, na makiškoj strani Save.

Upozorenje RHMZ-a: Pljuskovi sa grmljavinom i gradom širom Srbije 

Republički hidrometeorološki zavod izdao je jutros hitno upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

“Danas i sutra na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. Pljuskovi i grmljavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 milimetara za 24 sata”, saopštavaju iz RHMZ. 

Upozorenje na vremenske nepogode RHMZ je izdao i za područje Beograda.

“Na području Beograda povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 milimetara za 24 sata, pojavu grada i jakog ili olujnog vetra”, navedeno je na sajtu RHMZ-a.